Autosport Internationaal Toerwagens • Autosport INT Diversen

FOTO'S: Nissan - NISMO onthult de Nissan Z GT4 op de SEMA Show 2022

Uitgegeven door Deni Volkers • 2 november 2022 17:24

Nissan Motor Co., Ltd. en Nissan Motorsports and Customizing Co., Ltd. (NMC) onthulden vandaag voor het eerst aan het publiek de Nissan Z GT4*, gebaseerd op de volledig nieuwe Nissan Z, tijdens de SEMA-show van 2022 in Las Vegas, Nevada. Aanvullende informatie over Nissans wereldwijde GT4-programma werd ook onthuld door Michael Carcamo, global program director, sports cars, Nissan Motor Co. Ltd.

Nissan

De speciaal voor de SEMA gebouwde Nissan Z GT4, die eind september voor het eerst werd onthuld in de traditionele NISMO-kleuren, heeft een unieke kleurstelling die de oude race-erfenis koppelt aan modern design. Op de motorkap prijkt het nummer 23, het exclusieve Nissan-nummer, in een cirkel van een rijzende zon die herinnert aan de vroege racekleuren van de jaren 70. Daarnaast benadrukken de nieuwe Z-logo's op het achterkwartier de moderne interpretatie van de originele 240Z- en Fairlady Z-badding, terwijl het iconische rode en zwarte kleurenschema van Nissan en NISMO wordt bedekt.

Voor het eerste seizoen van de Nissan Z GT4 in 2023 levert Nissan/NISMO auto's aan klantenteams in de VS en Japan voor respectievelijk de SRO Pirelli GT4 America Series en de Super Taikyu Series. NISMO biedt ook technische ondersteuning. Het is de bedoeling dat de auto's vanaf 2024 worden geleverd, waarbij bestellingen vanaf medio 2023 worden geaccepteerd.

"De SEMA Show is een ideale plek om onze Z GT4 te debuteren aan racers, liefhebbers en de hele industrie," aldus Carcamo. "We zijn volop bezig met de voorbereidingen voor het raceseizoen van 2023 - afgelopen weekend hebben we hier lokaal getest - en we kijken ernaar uit om met teams te blijven praten en de Z te blijven neerzetten als een kracht om rekening mee te houden op circuits over de hele wereld."

Tijdens de ontwikkeling van de Nissan Z GT4 heeft de NISMO-racedivisie van NMC niet alleen uitgebreid getest in Japan en de Verenigde Staten, maar ook deelgenomen aan geselecteerde Japanse races. Het doel was om te voldoen aan de behoeften van professionele coureurs, maar ook om ervoor te zorgen dat amateurliefhebbers konden genieten van de dynamische en opwindende prestaties van de Z.

Nissan

Nissan

Nissan

Nissan

Nissan

Nissan

Nissan

Nissan

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS