Autosport Internationaal Toerwagens • IMSA

FOTO: Cadillac LMDh voor het eerst de baan op! Primeur voor Chip Ganassi Racing

Uitgegeven door Wim Boekel • 10 juli 2022 18:15 • Print artikel

Cadillac heeft de rollout met haar nieuwe LMDh gemaakt. De auto die gebouwd is op het Dallara-chassis, ging in handen van Earl Bamber voor de eerste keer de baan op. De auto gaat volgend jaar debuteren in het FIA World Endurance Championship. De Chip Ganassi Racing-coureur zou volgens geruchten in actie gekomen zijn op Putnam Park, in de buurt van Indianapolis. Daarmee is het de tweede LMDh-auto die het circuit op gaat, nadat de Porsche 963 al begonnen is aan een intensief testprogramma.

Cadillac LMDh

“Het is gaaf om het harde werken en het vernuft van het hele team zich te zien uitbetalen”, aldus de assistent programma manager van Cadillac Racing, Kalvin Parker. “Het seizoen 2023 belooft een van de meest competitieve ooit te worden, dus kijken we uit naar het ontwikkelen van de raceauto met verder testen op de baan, feedback van de coureurs en in de windtunnel.”

De eerste test staat voor volgende week gepland op de Sebring International Raceway, waar overigens ook Porsche in actie komt. “De eerste ronden zijn de start van een agressief testschema richting volgend jaar”, aldus GM sportscar racen programma manager Laura Wontrop Klauser. “Ons team is toegewijd om door te gaan met het rijke erfgoed van Cadillac Racing om te winnen op de baan in stand te houden.”

De auto heeft nog geen naam meegekregen, maar beschikt over een 5,5 liter DOHC V8-motor. De auto wijkt wel af van het oorspronkelijke concept wat men eerder in juni toonde. Het Amerikaanse automerk heeft slechts een foto beschikbaar gesteld van de rollout. De auto lijkt qua vorm, in tegenstelling tot bijvoorbeeld de Peugeot, een traditioneel uitziende auto. Overigens evenals de Porsche en de Ferrari die eerder hun auto’s bekend maakten. Er zijn geen verder details van de rollout, behalve dat Bamber zegt onder de indruk te zijn. “Dit was een monumentaal evenement door een complete groepsinspanning tussen Cadillac, Chip Ganassi Racing en Dallara”, reageert de Nieuw-Zeelander. “Het was een opzwepend gevoel om voor de eerste keer in de auto te springen en een gevoel te krijgen van hoe de toekomst er uit gaat zien. Er is zoveel werk in de raceauto gegaan en ik kan niet wachten om het volgend seizoen te laten vliegen.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS