Formule 1

FIA-president Ben Sulayem verwelkomt Andretti-Cadillac, kijkt nu naar verdere mogelijkheden

Uitgegeven door Frank Korsel • 7 januari 2023 05:30

Andretti en Cadillac schudde de Formule 1-wereld deze week flink op toen ze in een gezamenlijke verklaring naar buiten brachten dat ze samen de Formule 1 willen betreden. Waar de Formule 1 terughoudend reageerde in FIA-President Mohammed Ben Sulayem erg enthousiast over het plan van de twee Amerikaanse grootmachten.

Mohammed Ben Sulayem

Eerder deze week liet de Emirati al weten dat hij aan zijn werknemers bij de FIA had gevraagd om een ‘Expression of Interest’-proces op poten te zetten. Dit houdt in dat teams zich kunnen aanmelden bij de FIA om zodoende mogelijkerwijs toe te treden tot de koningsklasse van de autosport. Andretti stak het niet onder stoelen of banken dat ze interesse hadden om toe te treden, dus dit was voor hen het uitgelezen moment om samen met Cadillac de handen ineen te slaan.

Ben Sulayem reageerde enthousiast op het nieuws: "Ik verwelkom het nieuws van het vennootschap van Andretti en Cadillac. De FIA kijkt uit naar de aanstaande discussies over Expressions of Interest-proces voor de Formule 1."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS