Formule 1

Fernando Alonso pakt toch WK-punten: "De Safety Car veranderde onze strategie en zorgde ervoor dat..."

Uitgegeven door Pascal Wekema • 6 mei 2024 19:15

Na een matig begin van het Sprintweekend in Miami voor Fernando Alonso, is het de ervaren Spanjaard toch gelukt om nog punten te scoren voor zijn team. Alonso kwam tijdens de Grand Prix in Florida als negende over de finish en kon daarmee twee WK-punten bijschrijven. Hij komt op 33 WK-punten aanzienlijk meer dan zijn teamgenoot Lance Stroll, die op negen punten blijft staan.

#f1 #MiamiGP

"Na een moeilijke dag op zaterdag was het goed om dit weekend toch twee punten voor het team te pakken. We hadden een beetje geluk met de timing van de Virtual Safety Car en daarna de volledige Safety Car die het veld weer bij elkaar bracht", gaf Fernando Alonso toe. "Vervolgens hebben we van de gelegenheid gebruik gemaakt om de Medium banden te monteren. Dit veranderde onze strategie een beetje en zorgde ervoor dat we een aantal goede gevechten konden voeren. Ik heb genoten van het racen en het lijkt erop dat we tijdens de race iets meer resultaat hebben laten zien dan tijdens de kwalificatie."

"We hebben nog wat werk te doen om onze prestaties in de komende races te verbeteren. Ik ben blij voor Lando Norris. Het is altijd speciaal om je eerste Formule 1 overwinning veilig te stellen", zei Fernando Alonso na afloop van de wedstrijd in Miami in een verklaring van het team.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS