Formule 1

F2-kampioen Theo Pourchaire krijgt geen F1-zitje: “Ik heb mijn best gedaan”

Uitgegeven door Frank Korsel • 10 december 2023 12:33

Theo Pourchaire kroonde zich enkele weken geleden tot Formule 2-kampioen bij het team van ART. De jonge Fransman is al jaren onderdeel van het juniorteam Alfa Romeo/Sauber, maar dit betekent niet dat hij volgend seizoen een Formule 1-zitje heeft. Dit zit de coureur dwars. Hij is teleurgesteld dat hij zich komend seizoen niet mag bewijzen in de koningsklasse.

Theo Pourchaire

Pourchaire won in Abu Dhabi het kampioenschap, nog niet wetende waar hij volgend jaar rijdt. Wel weet hij dat het in ieder geval niet in de Formule 1 is. Net als zijn voorgangers Felipe Drugovich en Oscar Piastri in 2021, kan ook Pourchaire niet (direct) doorstromen naar de Formule 1. Tijdens zijn speech bij de FIA Prieze Giving Ceremony in Baku geeft hij aan dat hij teleurgesteld is dat hij als Formule 2-kampioen geen kans krijgt: "Ik denk dat ik de derde F2-kampioen op rij ben die niet gepromoveerd is naar de F1", begint hij. “En dat kan gebeuren. Het is niet omdat je een F2-kampioen bent dat je een plek in de Formule 1 krijgt. Omdat ik een F2-kampioen ben, heb ik in het verleden een aantal goede resultaten behaald. Ik heb mijn best gedaan. Het doel dat de Sauber Academy mij vertelde was om het kampioenschap te winnen en dat is mij gelukt. Dus het zit zo.”

“Ik zou volgend jaar in ieder geval een kampioenschap willen rijden. Een paar testdagen in een F1-auto rijden is goed, maar het kost veel geld en niet elk Formule 1-team kan dat betalen. Dus helaas denk ik dat dit voor mij niet het geval zal zijn met de Sauber Academy. Dus ik zal proberen een plek te vinden in een goed kampioenschap. Dus Super Formula is volgens mij de beste optie voor mij.”


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS