Autosport NL • NK Rally

Eurol Hellendoorn Rally telt nu ook mee voor Short Rally Kampioenschap

Uitgegeven door Aliza Kaligis • 26 juli 2022 13:01

Onlangs werd bekend dat de Achterhoek Rally en de Visual Art Rally geen doorgang vinden dit seizoen. Daarmee is de Eurol Hellendoorn Rally op 16/17 september niet alleen de eerstvolgende rally in ons land, maar tevens de een na laatste ronde van de verschillende KNAF kampioenschappen. Echter, voor het Short Rallykampioenschap is er een rally te weinig om een kampioen aan te wijzen. Hellendoorn zou aanvankelijk geen aparte Short Rally organiseren, maar op verzoek van de KNAF werd de helpende hand toegestoken.

Eurol Hellendoorn Rally telt nu ook mee voor Short Rally Kampioenschap

Na de bekendmaking van het niet doorgaan van de Achterhoek Rally en de Visual Art Rally handelde het Bestuur Sektie Rally van de KNAF snel. Voor de meeste kampioenschappen, waaronder het Open Nederlands Rally Kampioenschap (ONRK), is er met nog altijd 6 meetellende wedstrijden geen reglementaire aanpassing nodig. De deelnemers mogen net als met de oorspronkelijke acht wedstrijden, een resultaat schrappen.

Short Rally Kampioenschap
Voor het Short Rally Kampioenschap waren er pas twee wedstrijden verreden (ELE en GTC) en met alleen Twente nog op de kalender zou het kampioenschap ongeldig worden verklaard, omdat er niet wordt voldaan aan de minimumeis van vier rally’s. Mede op verzoek van enkele rijders werd de organisatie van de Eurol Hellendoorn Rally bereid gevonden de mogelijkheid te bieden aan de Short-equipes deel te nemen. “Dat lijkt wellicht simpel, maar dat is het niet,” aldus een opgeluchte BSR-voorzitter Bart Luijbregts. “Er komt meer bij kijken dan je denkt; RallySafe moet worden uitgebreid en de reglementen aangepast. Hellendoorn heeft ons de helpende hand toegestoken en dat waarderen we ten zeerste.” De zes klassementsproeven op vrijdagavond van de Eurol Hellendoorn Rally vormen nu het klassement voor de Short-rijders, maar als ze willen mogen ze zaterdag ook gewoon meerijden! Voorzitter Theo Engels van de Eurol Hellendoorn Rally zegt: “We zijn uiteraard op de wens van de deelnemers aan het Short Kampioenschap en van het BSR ingegaan om de titelstrijd te redden. En op deze manier kunnen we het inpassen zonder al te veel te moeten ingrijpen in de tijdschema’s en het is mooi dat we nu alle kampioenschappen in huis hebben.”

Spannende strijd
Met een ex-aequo stand belooft de strijd om de ereplaatsen in het Short Kampioenschap in Hellendoorn spannend te worden. Bart Geerdink (Peugeot) neemt het daarbij op tegen Ramon Lindeloof (Honda). Stand Short Rally Kampioenschap na twee rally’s: 1. Bart Geerdink, Ramon Lindeloof, beiden 77 punten; 3. Richard Berns, 64; 4. Ed Creugers, 36;

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS