Dakar

Erik van Loon klaar voor “mini-Dakar” in Marokko: "Bijna de hele wereldtop staat aan de start"

Uitgegeven door Deni Volkers • 28 september 2022 07:32

De Rallye du Maroc is traditioneel gezien een van de belangrijkste rally’s in de voorbereiding op de Dakar Rally. Deze editie vindt plaats rondom Agadir en zal heel anders zijn dan de vorige rally’s in Marokko. Erik van Loon heeft twee testdagen gepland voorafgaand aan de rally die aanstaande zaterdag van start gaat. Van Loon start met de Toyota Hilux en wordt genavigeerd door Sébastien Delaunay. Anja van Loon gaat later naar Marokko en zal, samen met Lisette Bakker in de Can-Am X3 Maverick, haar voorbereiding op haar eerste Dakar Rally vervolgen.

Van Loon Racing

“Ik ben heel erg benieuwd naar de Rallye du Maroc,” vertelt Erik van Loon. “Vanaf het moment dat David Castera betrokken is bij de Dakar en de rally in Marokko wordt er in Marokko steeds meer getest van wat er tijdens de Dakar gaat gebeuren. Tijdens deze editie zal de route meer lijken op wat we in Saoedi-Arabië gaan tegenkomen. Daarnaast staat bijna de hele wereldtop aan de start, het wordt dus een leuke en sportieve uitdaging, net een mini-Dakar.”

Dat wordt het ook voor Anja van Loon. “Het wordt mijn eerste rally in Marokko en ik heb er erg veel zin in! Ook bij de buggy’s staan alle toprijders aan de start, ik wil zoveel mogelijk leren en me voorbereiden op de Dakar Rally samen met Lisette. Wij hebben nog een korte test in Agadir voor de rally van start gaat.”

De tweedaagse test voor Erik vindt plaats aan de andere kant van Marokko, rondom Erfoud en Merzouga. “Daar wordt erg veel getest en in die duinen zijn tijdens de vorige edities van de rally veel beslissingen gevallen. De auto is veel verbeterd ten opzichte van de vorige versie en we gaan de Hilux eens goed testen en afstellen in de Sahara. Daarna gaan we zeker ons best doen om onze potentie te laten zien.”

De Rallye du Maroc start op zaterdag 1 oktober met een 9 kilometer lange proloog rondom Agadir. De finish is op donderdag 6 oktober, na ruim 1500 kilometer competitieve kilometers en bivakken in Agadir, Tan Tan en Laayoune aan de Marokkaanse kust. Kijk voor meer informatie op https://rallyemaroc.com/en/.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS