Dakar

Erik van Loon in Abu Dhabi: "De eerste competitieve kilometers sinds de Dakar Rally"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 27 februari 2023 03:37

Op de proloog van 6 kilometer zijn de verschillen vooraan klein. Erik van Loon en Sébastien Delaunay noteren de 7e tijd in de Can-Am op slechts 17 seconden. Anja van Loon en Floor Maten openen met de 18e tijd op 37 seconden. Een goed begin en een prima uitgangspositie voor de eerste etappe van de Abu Dhabi Desert Challenge.

Abu Dhabi Desert Challenge 2023


“Het gaat nu pas beginnen,” vertelt Erik. “De proloog was niet heel spannend, dus we moesten geen fouten maken. Als je dan 17 seconden toegeeft, dan is dat prima. De rally duurt nog lang en het zijn de eerste competitieve kilometers sinds de Dakar Rally. Dus ik ben wel tevreden, op naar morgen.”

Het was de eerste keer dat Anja in Abu Dhabi reed. “En weer meteen in het zand, leuk! We zijn goed opgewarmd na de test en het was de eerste keer dat Floor en ik op snelheid reden. Dat ging goed, dus ik ben benieuwd hoe het morgen gaat wanneer we echt de duinen en het zand in gaan.”

De eerste etappe gaat van Al Dhannah naar Qasr Al Sharab en bestaat voor 52% uit zand en 43% uit duinen, een echte uitdagende eerste etappe. Door de hoge zon zijn de duinen moeilijk leesbaar. De proef is 242 kilometer lang, om 9:40 uur (6:40 uur Nederlandse tijd) start de eerste auto. Volg de rally live Abu Dhabi Desert Challenge 2023

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS