Dakar

Erik van Loon geniet van optreden Anja: "Ze is zo enthousiast, dat is heel erg mooi om te zien"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 14 januari 2023 04:05

Tijdens de 12e etappe noteren Anja van Loon en Dmytro Tsyro de 19e tijd, zonder problemen rijden zij met de Can-Am van het marathonbivak naar Shaybah. Een topprestatie die zorgt voor een trotse Erik van Loon, die ondanks zijn uitval in Dakar is gebleven om de verrichtingen van zijn vrouw Anja te volgen. In het algemeen klassement staat Anja 14e, een resultaat wat ze vooraf niet had verwacht.

Anja van Loon Dakar Rally


“Het gaat echt goed,” zei Anja van Loon. “We hebben geen problemen gehad. Het was wel een zware proef, maar de buggy werkt zich er goed doorheen. Dmytro en ik nemen geen risico en dat betaalt zich uit. We finishen voor de tweede dag op rij in de top 20, dat is echt heel goed in dit veld. Het is nog twee dagen tot de finish in Dammam, dus we moeten scherp blijven.”

Erik van Loon is blij met de progressie die hij ziet bij Anja. “Ze doet het top. Ze zoeken geen problemen op en blijven rijden, dat is zo belangrijk tijdens je eerste Dakar. De buggy is goed en betrouwbaar en dat zie je terug in het resultaat. South Racing heeft echt een goed woestijnracertje gebouwd. Ik kan alleen maar trots zijn op haar. Ze is zo enthousiast, dat is heel erg mooi om te zien.”

Zaterdag vindt de dertiende etappe plaats van Shaybah naar Al Hofuf. Daarmee verlaat de Dakar het “Empty Quarter” en zet het koers richting de kust. Het is korte en afwisselende proef van 154 kilometer met de laatste portie duinen van deze Dakar.





Meer Footage van de Dakar 2023

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS