Autosport NL • NK Rally

Erik van Loon geniet van iedere seconde in de WRC terwijl Anja van Loon veel leert in Drenthe Rally

Uitgegeven door Deni Volkers • 16 maart 2022 17:00

In de Ford Fiesta WRC maken Erik van Loon en Hein Verschuuren indruk tijdens de Jack’s International Drenthe Rally. Zij genieten van begin tot het einde terwijl ze rijden in de krachtige rallyauto en winnen het Pro-klassement. Voor Anja van Loon en Lisette Bakker is het een zeer leerzame rally met de Renault Clio RS Rally5.

Erik van Loon

Erik van Loon: “Wat een geweldige machine om in te mogen rijden. De power en driveability van de Fiesta WRC is top. Ik ben heel blij dat ik hierin heb kunnen rijden en het publiek deze auto kon laten ervaren. Hopelijk mogen we er nog vaker mee rijden in Nederland. We telden niet mee voor het algemeen klassement, maar reden in een eigen klasse, de Pro-klasse. Het was mooi dat we daar onze eigen huldiging hadden na onze winst.”

Daarnaast heeft Van Loon genoten van de progressie die Anja maakt gedurende de rally: “Het is haar eerste rally en het is mooi om te zien dat ze iedere kilometer sneller wordt. Anja heeft veel geleerd. Ik vind het knap dat ze in de top 30 is gefinisht. Over anderhalve maand staat de Tunisia Desert Challenge op haar programma met een Can-Am, dat zal helemaal anders zijn voor haar. Ik ben heel benieuwd hoe ze het daar gaat doen met Lisette.”

Erik van Loon vond het fijn om weer veel toeschouwers te zien: "Ja, het is mooi om weer publiek te zien. Naast alle rallyfans waren er ook veel medewerkers van Van Loon Group aanwezig. Het geeft me extra voldoening dat ook zij hebben genoten van de rally."

Erik van Loon is allround autocoureur: van Rally-rijden tot aan Ferrari F1-liefhebber: 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS