Dakar

Erik van Loon en Sébastien Delaunay op jacht naar zege met de Can-Am Maverick X3 in de Italian Baja

Uitgegeven door Bas Kaligis • 10 juli 2022 02:10

Na de eerste twee proeven zijn Erik van Loon en Sébastien Delaunay de leiders in het T3-klassement van de Italian Baja. Met de snelste en derde tijd tijdens de eerste twee proeven heeft Van Loon met de Can-Am Maverick X3 een leiding van ruim twee minuten. Anja van Loon en Lisette Bakker staan 11e in het klassement. Zondag is de laatste dag in Italië met een proef van 115 kilometer.

Erik van Loon de CanAm Maverick X3 Italian Baja

“Ik ben zeer tevreden,” zit Erik van Loon. “Gisteren in de proloog zaten we vol in het stof en vandaag is er ook zoveel stof. We kunnen eigenlijk harder, maar dat is niet verantwoord. De eerste proef liep verder prima. Tijdens de tweede proef zaten we al snel op onze voorganger, dus de snelheid zat er goed in. Helaas reden we lek en brak er een aandrijfas, dat heeft ons 5 of 6 minuten gekost. Maar we leiden het klassement, dus hopelijk kunnen we het binnenhalen.”

Het belangrijkste doel voor Anja is om zoveel mogelijk te leren en kilometers te maken. Tijdens de eerste proef noteert ze de 8e tijd, tijdens de tweede proef lijkt er een probleem te zijn geweest waarmee er veel tijd is verloren.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS