Dakar

Erik van Loon doet aan 'damage control': "De auto liep de hele dag warm"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 1 maart 2023 02:46

De tweede etappe van de Abu Dhabi Desert Challenge bleek erg zwaar. Met veel moeilijke duinen en een hoogstaande zon was de proef uitdagend. Voor Erik van Loon en Sébastien Delaunay zorgde ook de Can-Am voor een extra uitdaging, deze loopt warm en Van Loon doet aan damage control. Bij Anja van Loon en Floor Maten zijn het vooral de complexe duinen die de moeilijkheid bepalen.

Erik van Loon

"We verliezen vandaag te veel tijd," zegt Erik. "De auto liep de hele dag warm waardoor je rustiger moet rijden. Verder hadden we problemen met de stuurbekrachtiging, die werkte maar voor de helft. Het was dus een zware etappe, maar we zijn er. Ondanks de problemen finishen we als 11e, hopelijk valt het morgen op z'n plek."

Anja van Loon wordt 13e en geeft tekst en uitleg: "Het was echt zwaar en moeilijk. Iedere duin is anders en je weet nooit wat erachter ligt. Het is dus de hele tijd opletten, met 40 graden is dat extra moeilijk. De auto was top en Floor heeft het heel erg goed gedaan, dus ik ben verder wel tevreden."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS