Karting • Karting Diversen

Eerste zege bij de Junioren voor Yiroh van Duijvenvoorde: “Heel blij toen ik over de finish kwam”

Uitgegeven door Bart • 24 oktober 2022 00:20 • Print artikel

Strijen – Yiroh van Duijvenvoorde stond dit jaar al drie keer op het podium van het Clubkampioenschap van Strijen, maar op de bovenste trede stond de 12-jarige karter uit Zwartewaal nog niet. Na afloop van de vijfde en laatste SHW-clubrace was het wel zo ver. Na een uiterst spannende strijd in de kwalificatie, de pre-finale en de finale was Yiroh op zijn Falcon-kart de sterkste van de dag bij de Junioren. Het was zijn eerste overwinning in deze klasse.

Yiroh van Duivenvoorde en crew

Yiroh kart al ruim 6 jaar en weet het moment nog goed dat hij voor het eerst in een kart reed. “De eerste keer was samen met mijn vader op de indoorbaan van RacePlanet in Delft. Ik vond het meteen heel leuk, de snelheid en het rijden van de bochten. Dat wilde ik wel vaker doen. We hebben een tijdje indoor gereden en daarna zijn we buiten gaan rijden bij het PDB Racing Team van Peter de Bruijn. De eerste keer buiten was ook hier in Strijen. Dat ging al meteen sneller en daarna zijn we wedstrijden gaan rijden. Tijdens mijn eerste race kende ik de regels nog niet zo goed en reed ik voor de start tussen iedereen door naar voren. Dat betekende dus een valse start, maar ik wilde gewoon heel graag winnen.”

Die tijd heeft Yiroh al lange tijd achter zich gelaten, want nu pakt hij het een stuk serieuzer aan. “Dit is mijn eerste jaar bij de Junioren en dat is wel een verschil met de Mini’s. Er wordt agressiever gereden en de snelheid ligt hoger. We hebben dit jaar al goede resultaten gescoord en dit is mijn eerste overwinning. Dat voelt heel goed en ik was dan ook heel blij toen ik over de finish kwam.”

Om het niveau nog verder op te krikken, werkt de talentvolle karter samen met mentor Michael Kuiper. “Yiroh rijdt nu zo’n 3,5 jaar buiten en heeft in die tijd serieuze vooruitgang geboekt. In het begin werden we nog op een ronde gezet, maar langzaamaan hebben we de weg naar voren gevonden. Vorig jaar heeft hij bij zijn laatste race in de Mini’s ook het podium gehaald. Dat was ook hier in Strijen. Eind vorig jaar heeft hij zijn eerste wedstrijden bij de junioren gereden. In de eerste race bij de Junioren in de GK4 Kart Series reed hij na een hele goede race naar de vierde plaats. Dat was een heel goed resultaat. In de winter hebben we veel getraind en hard gewerkt. Het gaat superleuk samen en we hebben een goede samenwerking. Dat heeft zich nu uitbetaald in een mooie overwinning.”

 Yiroh van Duivenvoorde eerste zege bij de junioren

Door zijn overwinning is Yiroh in het Clubkampioenschap van SHW op de tweede plaats geëindigd. “Daar ben ik heel blij mee en deze overwinning geeft een boost voor volgend jaar. Dan blijf ik in de Junior rijden. Ik weet niet of ik alle wedstrijden in de GK4 ga rijden, maar we rijden sowieso het NK en de IAME Series Benelux. Wellicht pakken we ook de Europese race in Genk mee. Dat zou heel gaaf zijn om te rijden.”

Yiroh wil graag Michael en Erwin Kuiper bedanken en verder Frank, Sabrina, Nicky Buitelaar, Peter en Nick de Bruijn en zijn school Nord Anglia International School Rotterdam.

Yiroh van Duijvenvoorde wordt gesteund door:

Frame Vastgoed

RWG

Count

Porter House

Sabrina Serraarens

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS