Autosport Internationaal Toerwagens • Autosport INT Diversen

Een première voor Walkenhorst Motorsport in het seizoen 2024 met hun deelname aan de ADAC GT Masters

Uitgegeven door Peter Vader • 16 februari 2024 15:45

Een première voor Walkenhorst Motorsport in het seizoen 2024. Het team uit Melle (D) maakt zijn debuut in de ADAC GT Masters. Twee coureurscombinaties gaan deelnemen in de Silver Cup met de nieuwe Aston Martin Vantage. Niclas Königbauer: “De ADAC heeft de juiste aanpassingen gedaan.” De auto's zullen bemand worden door Mike David Ortmann (Berlijn) en Denis Bulatov (Keulen) in de eerste cockpit, terwijl Nico Hantke (Hürth) en Chandler Hull (VS) de tweede zullen delen. Beide auto's zullen rijden in de Silver Cup-klasse.

Walkenhorst_Aston_Martin_Vantage_GT3_01

Voor het eerst zal het raceteam uit Melle deelnemen aan de ADAC GT Masters. De al lang bestaande GT3-raceserie van de ADAC, die dit jaar zijn 18e seizoen ingaat, zal dit jaar steeds meer worden opgezet als een DTM-juniorserie. Met de "Road to DTM"-financiering wil de ADAC getalenteerde jonge coureurs van het DTM-platform helpen om deel te nemen aan de bekendste raceserie van Duitsland. De beste jongere met het rijdersklassement Silver onder de 25 jaar, uit de Silver of Pro-Am Cup van de ADAC GT Masters, ontvangt financiering voor de DTM 2025 in de vorm van het inschrijvingsgeld.

"Iedereen die Walkenhorst Motorsport kent, weet dat de promotie van jong talent een belangrijk punt voor ons is", zegt Jörg Breuer, Managing Director van Walkenhorst Motorsport. "We staan dan ook volledig achter de plannen van de ADAC GT Masters om de ADAC GT Masters als junior raceklasse te plaatsen, en het aantal inschrijvingen bewijst hun gelijk. Met de extreem hoge vraag naar piloten in onze raceserie hebben we het zelf gemerkt. We zullen ook drie zeer getalenteerde coureurs uit de ADAC GT4 Germany laten promoveren naar de ADAC GT Masters, wat ons trots maakt."

Walkenhorst_Aston_Martin_Vantage_GT3_02

De 24-jarige Mike David Ortmann uit Berlijn, die de afgelopen twee jaar kampioen werd in de ADAC GT4 Germany, keert terug in de ADAC GT Masters voor Walkenhorst Motorsport. Ortmann won vorig jaar ook al de Aston Martin Racing Driver Academy en krijgt daarom dit jaar steun van het Britse merk. Ortmann deelt de Silver Cup-auto met de Rijnlander Denis Bulatov, die ook veel ervaring heeft opgedaan in de ADAC GT4 Germany op het DTM-platform. Bulatov heeft al GT3-ervaring opgedaan in de Fanatec GT World Challenge Europe. door AWS, waar hij concurreerde op voertuigen van verschillende merken. Daarnaast werd Bulatov in 2021 GT4-kampioen in de GTC Race. Ortmann en Bulatov zullen ook de coureurs zijn voor het Aston Martin-team in de ADAC GT Masters, dat vorig jaar als eerste en tweede eindigde in de ADAC GT4 Duitsland!

Voor de #34-auto gaat Walkenhorst Motorsport een samenwerking aan met de BCMC Group, die zelf een succesvol GT4-team exploiteert. De twee coureurs worden lid van de BCMC Academy, die ook talentvolle coureurs in de autosport ondersteunt.

Walkenhorst_Aston_Martin_Vantage_GT3_03

"Om samen met Walkenhorst Motorsport en Denis mijn comeback in de ADAC GT Masters te vieren, is meer dan alleen een droom. Ik voel me meer dan ooit klaar voor de nieuwe uitdaging", aldus Mike David Ortmann, winnaar van de Aston Martin Racing Driver Academy. "Ik wil van deze gelegenheid gebruik maken om het hele Walkenhorst Motorsport-team, Aston Martin Racing en mijn sponsors te bedanken die dit programma mogelijk hebben gemaakt!"

Tweevoudig ADAC GT4 Germany-racewinnaar Denis Bulatov kijkt erg uit naar de samenwerking met Walkenhorst Motorsport: "Ik kijk erg uit naar het komende seizoen en ik ben enorm gemotiveerd! Ik kan niet wachten tot het seizoen van start gaat en met het team en aan de nieuwe Aston Martin Vantage GT3 werken."

De tweede gloednieuwe Aston Martin Vantage GT3 van Walkenhorst Motorsport zal ook deelnemen aan de Silver Cup. De Amerikaanse Chandler Hull neemt plaats achter het stuur van het voertuig. Hull is sinds 2021 een integraal onderdeel van het team en won vorig jaar met het team de titel in de GT-klasse van de Asian Le Mans Series, daarom nam hij in juni met het team deel aan de legendarische 24 uur van Le Mans. Chandler Hull heeft ook voor het team uit Nedersaksen gereden op de Nürburgring-Nordschleife en in de DTM Trophy. Hij zal de auto delen met Nico Hantke, die zijn 20e verjaardag viert voor de start van het seizoen in Oschersleben. Hantke nam vorig jaar deel aan de ADAC GT4 Duitsland met Walkenhorst Motorsport en eindigde als vijfde in het algemeen klassement. In het jongerenklassement pakte hij zelfs de tweede plaats. Samen met WMS is Hantke nu gepromoveerd naar de ADAC GT Masters!

Walkenhorst_Aston_Martin_Vantage_GT3_04

"Ik kijk er erg naar uit om mijn samenwerking met Walkenhorst Motorsport dit seizoen voort te zetten nadat we het kampioenschap in de Asian Le Mans Series hebben gewonnen en voor het eerst op Le Mans hebben deelgenomen. De ADAC GT Masters wordt een nieuwe serie voor mij, net als de verandering van fabrikant naar Aston Martin. Maar ik heb er alle vertrouwen in dat Walkenhorst mij en Nico een sterke auto zal geven waarmee we competitief kunnen zijn", aldus Chandler Hull uit de VS.

"Ik kijk uit naar de nieuwe uitdaging in de ADAC GT Masters en kan nauwelijks wachten op de start van het seizoen samen met Walkenhorst Motorsport", aldus youngster Nico Hantke.

Niclas Königbauer, Managing Director bij Walkenhorst Motorsport: "Na het moeilijke overgangsjaar 2023 heeft de ADAC de juiste aanpassingen gedaan en van de ADAC GT Masters een zeer interessante raceserie gemaakt voor talenten in de GT-racerij. We zijn zeer tevreden met onze line-up voor ons eerste ADAC GT Masters-seizoen. We hebben een aantal van de beste GT4-coureurs van de afgelopen jaren in ons team en onze ervaren coureur Chandler Hull, met wie we vorig jaar kampioen werden in de Asian Le Mans Series. We weten dat het niet makkelijk zal worden, maar ons doel is duidelijk om met beide auto's vooraan in het veld te staan!"

Voorlopige ADAC GT Masters 2024 racekalender:
26/04 – 28/04 – Motorsport Arena Oschersleben
07.06. – 09.06. – Circuit Park Zandvoort (NLD)
12.07. – 14.07. - Nürburgring
30.08. – 01.09. – Circuit de Spa-Francorchamps (BEL)
27.09. – 29.09. – Red Bull Ring (AUT)
18.10. – 20.10. – Hockenheimring Baden-Württemberg

Walkenhorst_Aston_Martin_Vantage_GT3_05Foto's: Aston Martin Racing

Walkenhorst_Aston_Martin_Vantage_GT3_06_logo

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS