Karting • CIK-FIA

Ean Eyckmans gaat na goede opwarming in IAME Euro Series vol vertrouwen naar FIA-races in Tsjechië

Uitgegeven door Bas Kaligis • 4 mei 2023 13:06

Het vijftienjarige karttalent Ean Eyckmans uit het Belgische Noorderwijk gaat vol goede moed naar de komende wedstrijden in Tsjechië. Als opwarming deed hij de afgelopen periode met succes mee aan races in de IAME X30. Zo was hij snel in Valencia en erg competitief tijdens de tweede ronde van het Europees Kampioenschap IAME X30 in Mariembourg. Daar liet de razendsnelle piloot van EGP knappe dingen zien. De wisselende weersomstandigheden waren geen probleem voor de zoon van voormalig Indy 500-starter Wim Eyckmans. Drie van de vijf kwalificatiewedstrijden won de jonge Belg, in de finale veroverde hij een knappe vierde positie.

Ean Eyckmans


Ean zelf is zeer tevreden met zijn resultaten van de afgelopen Euro Series, al had hij tijdens de finale wel last van een nieuw setje regenbanden, dat wat minder bleek: “Ik ben supertevreden met mijn resultaten in Mariembourg. Het was enorm jammer dat de nieuwe set regenbanden, waarmee ik aan de start van de finale kwam, niet dezelfde kwaliteit had als de set die ik tijdens de kwalificatiewedstrijden had gebruikt. Anders had ik zeker een podiumplaats kunnen behalen”, vertelt hij opgetogen. Desondanks kijkt Ean alvast uit naar zijn volgende wedstrijden, de ‘Champions of the Future’ en het FIA Karting Europees Kampioenschap OK category, die zullen plaatsvinden op de Steel Ring Trinec in Tsjechië.

Vader Wim Eyckmans, die in 1999 op de 23e positie eindigde in de Indy 500, is trots op zijn zoon en het EGP-team. Hij zag het EK in Mariembourg als een mooie warming-up voor het komende EK in Tsjechië: "In Mariembourg was de snelheid goed, dat hadden we eerder al gezien in Valencia. Op drogende banen versleten nieuwe banden snel en een nieuw setje leek niet hetzelfde te presteren. Ean had daardoor moeite, maar eindigde toch netjes als vierde.”

“Voor Ean was het EK in Mariembourg een goede training voor het aankomende EK in Tsjechië. We doen soms mee aan de IAME Euro races, die in de loop der jaren steeds professioneler zijn geworden. Het racen is mooi en er zijn sterke deelnemersvelden. Het FIA EK en WK worden ook op MG banden gereden en daarom wil ik dat hij zoveel mogelijk op die banden blijft rijden. Om die banden goed te begrijpen moet je er hard mee racen.”

“Komend weekeinde is er Champions of the Future en daarna het EK in Trinec. Misschien doen we later dit jaar nog mee aan een WSK in Cremona of Franciacorta als dat nodig is.”

“We zijn ook druk bezig met ons team. Onze andere rijders presteren ook goed in de Euro Series en de IAME Benelux, en sommigen van hen noteerden zelfs de snelste ronde. Ik ben trots op het team en geef mijn jongens een dikke pluim. Het materiaal van het team is goed en dat laten al onze rijders zien met snelle rondetijden."

Ean Eyckmans


Al met al was het een mooi raceweekend voor Ean Eyckmans en het team, ze kijken uit naar de volgende races! Eerst staat voor de Belgische belofte, die op jonge leeftijd succesvol was in de WSK Mini's, de ‘Champions of the Future’ op het programma en daarna het EK in Tsjechië.

Ean Eyckmans bedankt familie Robazzi, Ward Racing, zijn ouders Wim en Wendy en zus Engy, zijn mechanieker Nelson, alle medewerkers van Speedwear en EGP, Move to Cure, alle supporters en zijn sponsoren. Ean wordt in zijn raceactiviteiten ondersteund door Speedwear, Arai, OTK, Tillett en Bengio en Move to Cure.

logo Speedwear


Instagram: @ean_eyckmans

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS