Karting • Karting Diversen

Dutch Racing Series: Betaalbaar, vrijblijvend en gemakkelijk huurkarten op topniveau!

Uitgegeven door Frank Korsel • 22 augustus 2023 03:23

Karten is een dure sport en dat zal ook altijd zo blijven, maar Christian Snoek heeft een vernieuwend idee. Hij heeft in samenwerking met verschillende partijen de Dutch Racing Series opgericht. Een vernieuwend concept om huurkarten naar een hoger niveau te tillen. Al voor de eerste race werd gereden was er veel opwinding voor het kampioenschap. Nu staat er een speciale wedstrijd op het programma in Assen bij het TT-circuit. Wil je de uitdaging aangaan en betaalbaar racen in een kart? Doe dan mee aan dit unieke race-evenement primeur, op de junior track van het TT circuit in Assen! Voor meer info: Dutch Racing Series Assen

Dutch Racing Series


Christian Snoek, de eigenaar van kartbanen in Zwolle, Lelystad en Emsburen heeft dertig nieuwe Sodi-karts en dertig nieuwe Rimo-karts gekocht. Dit zijn de twee grootste fabrikanten van huurkarts. De karts worden uitsluitend tijdens de DRS-races ingezet zijn nagenoeg identiek omdat ze alleen tijdens de races worden ingezet, allemaal in één keer worden onderhouden en in goede conditie blijven.

Dutch Racing Series


Er zijn drie verschillende DRS-kampioenschappen, zo is er voor iedere coureur iets passend te vinden. Zo zijn er club races: “Dit zijn de sprint races die op onze eigen kartbanen worden georganiseerd”, begint Christian Snoek. “De races worden gereden op Zwolle, Lelystad, Emsburen. Laagdrempelige races waar men kan proeven aan het DRS-concept. Er wordt gereden met de gloednieuwe DRS-karts.”

Een stapje hoger komen de Nationals. Hier wordt in zeven verschillende weekenden gestreden om de overwinningen: “Met 60 huurkarts kunnen we sprintraces en endurance organiseren met een groot startveld. Er wordt van kart gewisseld tijdens pitstops zodat eventuele verschillen tussen de karts nog verder geëlimineerd worden.” Het wordt echt serieus aangepakt. Zo is er een livestream, wordt er gewerkt met een videoscheidsrechter, en zijn er drones die de raceactie nauwlettend in de gaten houden. In de nationals zijn sprintraces en endurance races. In het sprintrace-programma worden vier races van elk tien minuten gehouden, waar vooraf een iedere race een kwalificatie wordt verreden die de grid bepaalt. De endurance races duren twee of drie uur. Op zondagochtend krijgen kartscholen de mogelijkheid om lesblokken te huren, zodat zij met hun leerlingen ook de mogelijkheid hebben om op deze bijzondere kartbanen lessen aan te bieden.

"De wedstrijdleiding houdt de actie op de baan goed in de gaten. Omdat ze op grote circuits rijden is het lastig om alles met het blote oog te zien. Daarom gebruiken we ook drones om alles nauwlettend in de gaten te houden", aldus Snoek. Op de vraag of de wedstrijdleiding aan handje klap doet reageert hij gevat: "Nou... Ik denk dat ze goed gescreend zijn hoor", zegt hij lachend. "Maar, je mag het natuurlijk altijd proberen", sluit hij af met een knipoog.

Rimo


Er zijn drie speciale races, die je als coureur eigenlijk niet wilt en stiekem niet kunt missen: Dit zijn de 24uurs race, Hanze500 en de 8uurs race op Emsburen. De eerste Nationals Race is al geweest op de kartbaan in Emsburen. De tweede race wordt gehouden op het de Junior TT-Track Assen. Daar hebben zich al bijna 200 mensen aangemeld om te racen. Deze race staat gepland op het junior circuit van ASSEN! Deze race vindt plaats op 2 en 3 september! Ga de uitdaging aan en kijk hier voor alle info en inschrijvingen.

Mocht je nog niet overtuigd zijn waarom DRS een speciaal concept is dat zeker de moeite waard is om een te checken!

- Aparte vloot met huurkarts die alleen voor de wedstrijden worden gebruikt
- Karts van de 2 grote fabrikanten; Rimo en Sodi
- Op hoog niveau huurkarten, maar ook voor de beginner of FUN-rijder.
- We gaan naar kartbanen waar geen huurkarts zijn, zo zijn deze ook nu bereikbaar voor mensen zonder eigen kart.
- Tijdens de nationals: Livestream, videoscheidsrechter, videodrones, commentator, DJ, safety kart, 60 huurkarts op locatie, en ga zo maar door.

Lijkt het je interessant of wil jij je aanmelden voor de Dutch Racing Series? Bezoek de site via deze link.

De volgende race staat gepland op het junior circuit van ASSEN! Deze race vindt plaats op 2 en 3 september! Voel je ook F1-coureur en doe mee aan deze geweldige race! Check hier alle informatie!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS