Formule 1

Dit is het nieuwe vervoersmiddel van Nyck de Vries en Yuki Tsunoda!

Uitgegeven door Frank Korsel • 12 maart 2023 06:00

Scuderia AlphaTauri heeft aangekondigd dat Basso Bikes, een gerenommeerde Italiaanse fabrikant van fietsen, zich heeft aangesloten als officiële fietsleverancier van het Formule 1-team. De samenwerking tussen de twee bedrijven zal leiden tot het leveren van racefietsen voor de coureurs Yuki Tsunoda en Nyck de Vries, evenals e-bikes voor het team personeel tijdens de Europese races op de kalender.

AlphaTauri

Het bedrijf Basso Bikes is een familiebedrijf dat sinds 1977 fietsen maakt in Vicenza, Italië. Racen zit in het bloed van de familie, met een van de drie broers, Marino Basso, die etappekoersen won tijdens de grote wielerrondes en in 1972 wereldkampioen wielrennen werd. Het motto van Basso Bikes is "Ride, Perfected," wat aangeeft dat de focus ligt op het creëren van de beste rijervaring voor gepassioneerde fietsers.

Basso-fietsen hebben veel gemeen met auto's in de Formule 1, met koolstofvezelmaterialen die in de eigen fabriek worden gemaakt en een focus op lightweight en aerodynamica om prestaties te optimaliseren. Naast racefietsen biedt Basso ook gravel- en e-bikes aan.

Het teampersoneel van Scuderia AlphaTauri zal worden voorzien van de e-bikes van Basso, terwijl de racefietsen zullen worden gebruikt door Tsunoda en De Vries tijdens hun fitnesstrainingsprogramma's. De fietsen hebben een opvallende kleurstelling die overeenkomt met de kleurstelling van de AT04.

Fabian Wrabetz, de marketing- en communicatiedirecteur van Scuderia AlphaTauri, zei: “Basso is een symbool van Italiaanse authenticiteit. Prestaties, kracht en elegantie zijn de kenmerken van Basso-fietsen. Daarom is Basso de perfecte partner voor Scuderia AlphaTauri. We zijn verheugd om Basso te verwelkomen in het team, met onze beide merken die het Italiaanse erfgoed vertegenwoordigen in de Formule 1-paddock.”


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS