Formule 1

Dit is de voorlopige kalender van de F1 2022 met Zandvoort in september + Overzicht

Uitgegeven door Mitchell Koolen • 15 oktober 2021 17:09

Vrijdag heeft de Formule 1 de kalender voor het seizoen 2022 onthuld. Het seizoen telt een record aantal van 23 Grands Prix die zijn goedgekeurd door de World Motor Sport Council van de FIA. De aftrap voor het wereldkampioenschap F1 begint in Bahrein en eindigt in Abu Dhabi op 20 november, een maand voor Kerstmis.

F1 2021 Max Verstappen


Ook Miami staat op de kalender. Het is de eerste van twee races die in de Verenigde Staten georganiseerd wordt. Vanwege aanhoudende pandemische omstandigheden zal China niet worden opgenomen op de kalender van 2022. De Dutch Grand Prix op het historische circuit in Zandvoort zal op 4 september worden verreden, een week na de GP van België.

"Het seizoen 2022 volgt op een ongekende twee jaar voor de Formule 1 waarin de COVID-19-pandemie resulteerde in een herziene kalender van 17 races in 2020 en 22 races in 2021 - een enorme prestatie gezien het internationale karakter van de sport", liet de organisatie van de F1 in een bericht optekenen. “We zijn verheugd om de kalender voor 2022 aan te kondigen terwijl we ons voorbereiden op een nieuw tijdperk voor de sport met gloednieuwe reglementen en auto's voor volgend jaar die zijn ontworpen om tot close racen te komen", zei President en CEO van de Formule 1, Stefano Domenicali. "Dit seizoen was tot nu toe ongelooflijk met geweldige veldslagen op het circuit, een groot publiek dat afstemde en fans die na de impact van de pandemie terugkeerden naar de races. We kijken ernaar uit om volgend seizoen meer fans te verwelkomen en hopen dat 2022 normaler aanvoelt dan het leven dat we allemaal hebben meegemaakt in de afgelopen twee jaar.”

“We zijn erg blij met de interesse in de Formule 1 vanuit plaatsen die races willen organiseren en de groei van de sport en we geloven dat we een fantastische kalender hebben voor 2022 met bestemmingen zoals Miami die samenkomen met beroemde en historische locaties. De pandemie is nog steeds bij ons en we zullen daarom waakzaam en veilig moeten blijven – om al ons personeel en de gemeenschappen die we bezoeken te beschermen”, aldus Stefano Domenicali.

F1 2022 kalender


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS