Autosport Internationiaal Singleseaters • FRECA

Dino Beganovic kroont zich tot FRECA-kampioen voor 2022: "We hadden ups en downs"

Uitgegeven door Frank Korsel • 25 oktober 2022 04:02

Ferrari junior-coureur Dino Beganovic is de Formula Regional European Championship by Alpine-kampioen van 2022. Voor de laatste race van het seizoen kon niemand de Zweed nog iets maken in de strijd om het kampioenschap. Op het circuit van Mugello was een vierde positie in de eerste race genoeg.

Dino Beganovic

Het Zweedse talent scoorde dit seizoen vier overwinningen en eindigde daarnaast nog negen keer op het podium. "Ik denk dat het vorig jaar allemaal begon toen we aan dit seizoen begonnen te werken, waarin we erin slaagden om de teamtitel te winnen en nu de titel van de coureur", vertelde Beganovic na afloop van zijn kampioensrace.

Volgens 18-jarige coureur betekende zijn overwinning in het Prinsendom van Monaco veel met hem, het had 'een speciale betekenis'.

FRECA

"We hadden ups en downs in de rest van het seizoen, maar we zijn erin geslaagd om het te halen met nog ťťn race te gaan. Ik ben erg blij en ik wil het hele Prema-team bedanken dat uitstekend werk heeft geleverd, de Ferrari Driver Academy met wie ik hard heb gewerkt om me voor te bereiden op elke race, mijn familie, mijn vrienden en iedereen die in me geloofde", sloot de Zweed af.

Dino Beganovic

Afgelopen maand werkte de Zweeds-Bosnische coureur een FIA Formule 3-test af voor het team van Prema. Hij maakte hier een goede indruk en maakt een goede kans om volgend jaar een zitje te verkrijgen in de Formule 3.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS