Autosport Internationiaal Singleseaters • Formule 4

Dilano van ’t Hoff maakt verpletterende indruk in Spaans F4: “Ik had het niet echt verwacht"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 4 mei 2021 20:03

SPA-FRANCORCHAMPS – Met twee raceoverwinningen en een tweede plaats maakte Dilano van ’t Hoff afgelopen weekeinde een verpletterende indruk in het Spaanse Formule 4-kampioenschap. De zestienjarige autocoureur uit Dordrecht maakte zo meteen duidelijk dat hij een rijder is om serieus rekening mee te houden dit seizoen.

Dilano van ’t Hoff

“Dit was wel goed”, zei een heel tevreden Dilano met gevoel voor understatement. “Ik had het niet echt verwacht. Ik rekende op een plek in de top vijf. Dit is een topdebuut.”

Hoe hij erin geslaagd was twee races te winnen en nog een tweede plaats te pakken? “De snelheid is gewoon heel goed. Ik begin aan het rijden in een formule-auto te wennen. Hiervoor heb ik al races in Dubai gereden. Ik heb het gevoel dat ik het nu een beetje doorheb.”

Zijn weekeinde in België begon al uitstekend. In de kwalificatie voor race één scoorde hij de derde plek, voor race twee en drie pakte Dilano de poleposition en dat in een vol veld van 28 jonge wolven. Na drie ijzersterke races gaat Dilano, die jarenlang met succes in de kart reed, aan kop in het kampioenschap. Erg knap van de jonge autosportdebutant. “Dit is wel een lekker begin ja.”

F4

In de eerste twee races sloeg de rijder van MP Motorsport een gaatje naar de nummer twee en kon zo onbedreigd de overwinning pakken. Daarin was de overwinning in race twee misschien wel de mooiste. “Ik heb de hele race aan kop gereden en geprobeerd een gat te behouden. Toen de safety car op de baan verscheen, kon ik opnieuw beginnen. Dat is daarna toch nog gelukt. Ik had een voorsprong van zes tienden van een seconde op de finish”, liet een blije Dilano optekenen.

Race drie was iets lastiger. “De start was goed. Ik sloeg meteen een gat in de eerste ronde. Even later kwam de eerste safety car van de wedstrijd op de baan. Toen die weg was, had ik geen goede herstart. Daardoor werd ik meteen ingehaald.”

“Daarna kwam er weer een safety car-situatie. Toen ook die weg was, had de rijder aan kop een heel goede herstart en had meteen een gat. Op dat moment hadden we nog maar één rondje te gaan en had ik niet genoeg tijd meer om de nummer één nog in te halen.”

Eau rouge Spa-Francorchamps

Niettemin was die tweede plaats natuurlijk nog steeds uitstekend. Terugblikkend op zijn weekeinde was Dilano dan ook zeer tevreden. Dat gold ook voor de samenwerking met zijn team MP Motorsport. “Die gaat heel goed. Ik heb een goede band met iedereen. Dat de workshop een kwartiertje bij me vandaan is, is heel makkelijk.”

De tweede ronde van het Spaanse Formule 4-kampioenschap wordt gehouden op het circuit van Navarra. Dilano heeft er inmiddels getest, dus weet min of meer wat hij kan verwachten. “De baan is best wel technisch”, oordeelde hij.

Wat hij van het weekeinde in Navarra kan verwachten, nu hij zo sterk was op het circuit van Spa-Francorchamps? “Mijn verwachting blijft gewoon top drie, top vijf. Als dat lukt, kan ik straks hopelijk het kampioenschap winnen.”

Dilano van 't Hoff wordt in zijn race-activiteiten ondersteund door Veka, Elfi, Zuiver Vastgoed groep, Kartingshop.nl en Coinmerce.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS