Karting • Karting Diversen

Debby Wolfs is de vrouwelijke vertegenwoordiging namens Nederland in de Sodi World Finals in Slowakije

Uitgegeven door Bas Kaligis • 6 april 2023 18:31

Debby Wolfs uit Echt neemt deze zomer deel aan de Sodi World Finals op de Slovakiaring in Slowakije. De snelle Limburgse zal als eerste vrouwelijke coureur uit Nederland deelnemen aan dit prestigieuze internationale evenement. "Toen ik vorig jaar in Parijs zag hoe gaaf het was om al die dames van over de hele wereld samen te zien racen, wist ik dat ik daar ook aan mee wilde doen", vertelde Debby Wolfs. Hoewel Debby zelf een deel van de kosten op zich neemt, heeft zij met succes een steunactie opgezet. Ze hoopte op de steun van sponsoren, fans en andere mensen om haar te helpen, zodat ze nu kan deelnemen aan deze bijzondere race. Debby is iedereen dankbaar dat het is gelukt. "Ik wil iedereen bedanken die hieraan heeft meegeholpen door te steunen, het bericht te delen of alleen al door het bericht te liken: Super bedankt! Ik had van tevoren nooit durven bedenken dat ik het bedrag bij elkaar zou hebben..." ⁣

Debby Wolfs


De race op de Slovakiaring zal een compleet nieuwe uitdaging zijn voor Debby Wolfs, maar ze kijkt er enorm naar uit om daar te racen en zich te meten met de beste vrouwelijke coureurs ter wereld. "Toen ik bij de presentatie van het event vorig jaar de baan zag, vond ik het al meteen heel mooi. Nu krijg ik die kans", aldus Wolfs.

Debby Wolfs heeft al meerdere keren laten zien wat ze waard is als kartcoureur. Ze nam deel aan de 24 uur van Dubai met team Female Superdryver, waar ze samen met haar teamgenoten een hele solide prestatie neerzette en liet zien wat ze als team te bieden hadden. “Het was een ontzettend gaaf event. Onder andere Fernando Alonso heeft daar vaker aan meegedaan. “En het is gewoon super dat de dames in de racing steeds meer in de spotlights komen te staan. Dat heeft de sport echt nodig, dus dit was een geweldig initiatief vanuit Superdryver (Olivier & Fabio) die alle sponsoren hebben opgetrommeld om dit mogelijk te maken. Het event was buiten de vluchten en het eten ter plekke volledig gesponsord. Inschrijving; hotelkosten; nieuw pak; handschoenen; tas, dat zat er allemaal bij. Het feit dat je voor zoiets geselecteerd werd gaf mezelf even die bevestiging van 'Hey, al dat harde werk is niet voor niets.' Voor mij is het een enorme boost voor mijn zelfvertrouwen. Zoals ze altijd zeggen: Hard work pays off!”

Haar eerste kennismaking met de sport kan ze zich nog goed herinneren. "Ik reed voor het eerst in een kart toen ik 23 was. Dat was in een huurkart in Maasmechelen en ik ben altijd bloedfanatiek. De baan in Maasmechelen is best glad en ik spinde zo’n beetje elk rondje, dus de mensen achter mij ergerden zich dood aan mij. Vervolgens wil je steeds meer en word je steeds fanatieker. Je gaat dus ook steeds vaker rijden."

Podium Debby


Inmiddels toont Debby dat ze veel talent heeft en over goede driver skills beschikt. Bovendien laat ze vaak mannen achter zich. Zo bleek ook bij de Race of Champions, waar alle kampioenen uit de diverse klassen van de GK4 het tegen elkaar opnamen. Daar kwam ze als een duveltje uit een doosje en versloeg vele gerenommeerde karters. Ondanks dat ze achteraan werd opgesteld, wist ze zowel de kwalificatieheat als de finale winnend af te sluiten. "Alles viel op zijn plek! Heel gaaf om ook eens tegen alle andere kampioenen vanuit de GK4 en de NK IAME te mogen strijden in een race.”

Dit seizoen gaat nog een beetje afhankelijk zijn van het aantal sponsoren dat ik daadwerkelijk kan binnenhalen. Ik ga sowieso NKH rijden, want mijn doel ik nog altijd om overall kampioen te worden als eerste dame en dat is nog niet gelukt. Dus dat doel staat nog. Daarnaast zin ik op revanche bij de Champion Cup in Jesolo in Italië. Ik heb daar de afgelopen keer zoveel pech gehad dat ik niet op het podium ben gekomen bij de dames waar ik dat wel had verdiend vond ik. Dat is er wel eentje die deels afhankelijk gaat zijn van de sponsoren. Daarbij zou ik heel graag het KWC willen rijden, zeker gezien dat dit jaar in Kortrijk wordt gehouden. Echter het inschrijfgeld hier is niet mals. Dus ook die is nog niet 100% zeker, maar ik wil gewoon die titel wereldkampioen bij de dames achter mijn naam zien natuurlijk!

Debby Wolfs


Wolfs bekijkt de kartsport niet alleen vanuit het perspectief van de rijder, maar ook van de mensen naast de baan. Ze is namelijk ook marshall bij wedstrijden en kent de sport dus van beide kanten. "Je ziet vaak dat mensen een oordeel vellen over de organisatie, maar als je ook eens aan de andere kant staat, krijg je daar ook meer gevoel voor."

Debby kijkt ook verder dan alleen de kartsport. "Natuurlijk zou ik de overstap naar de autosport willen maken, maar dat kost wel ontzettend veel geld en je moet ook geluk hebben. En de kans krijgen natuurlijk. De Ford Fiesta Cup of Mazda MX5 Cup likt me wel een leuke klasse om in te rijden."

Debby is nog op zoek naar support om de stap naar een hogere klasse in de kartsport te maken of dat ze haar droom kan verwezenlijken in de autosport!

Debby Wolfs wordt in haar race-activiteiten ondersteund door:

Snoepdiscounter
PHP-Globe
Bluebird Talents

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS