Karting • CIK-FIA

Dean Hoogendoorn herstelt zich knap en dendert naar P4 in Champions of the Future-kampioenschap!

Uitgegeven door Bas Kaligis • 12 maart 2024 14:59

VALENCIA – Dean Hoogendoorn heeft tijdens de eerste ronde van het Champions of the Future-kampioenschap een knappe vierde plek gescoord in de OK Junior-klasse. De 11-jarige rookie uit Woubrugge had lang niet de gewenste snelheid, maar liet zaterdag in de finale zijn klasse zien door in natte omstandigheden op te rukken naar voren.

Dean Hoogendoorn


“In het begin van het weekend baalde ik wel een beetje omdat het niet zo lekker liep. We konden de juiste snelheid niet vinden. Maar je mag nooit opgeven. Ik heb geprobeerd nog dicht bij het podium te komen en dat is gelukt”, zei Dean opgetogen.

Het was zijn debuut op de Spaanse piste. Dat in combinatie met zijn nog beperkte ervaring in de OK Junior-klasse, zorgde ervoor dat de kwalificatie en de heats wat moeizamer verliepen. In één heat slaagde Dean er desondanks in één ronde van P13 naar P2 op te rukken. Helaas voorkwam een lekke band het vurig gewenste topresultaat.

Maar talent verloochent zich niet, zo bewees de coureur van topteam AKM Motorsport tijdens de Superheat B. Na de heats als 26ste gekwalificeerd voor die race, hield het vlak voor de start op met regenen. Snel wisselde het hele veld naar slicks en op een opdrogende baan snelde Dean gedecideerd naar de zesde plaats.

Dat betekende dat hij in de finale als zestiende mocht starten. Inmiddels regende het weer en dat betekende voor Dean zijn eerste rondjes op een kletsnatte baan in Valencia. Dat hij daarmee weinig moeite had, liet hij op overtuigende wijze zien.

De talentvolle Zuid-Hollander, één van de jongste deelnemers van het veld, stormde in de eerste ronde al naar de achtste plek. Daarna haalde ronde voor ronde ook de nummers zeven, zes, vijf en vier in. Het vele inhalen had uiteraard tijd gekost en vooraan was de top drie er inmiddels vandoor.

Champions of the Future


Het betekende dat hij genoegen moest nemen met de vierde plaats in een veld van 120 deelnemers. De manier waarop hij zich had hersteld, was razendknap. Daarmee had hij opnieuw laten zien dat opgeven voor hem geen optie is. Zo had hij toch een topresultaat gescoord achter winnaar en landgenoot Rocco Coronel. “Echt knap van Rocco”, toonde hij zich sportief. “En mooi om te zien dat we in de regen als Nederlanders naar voren komen.”

Voor Dean was het pas zijn zesde wedstrijd in de OK Junior-klasse. Hij geniet van het racen in deze prestigieuze klasse. “Ik vind het veel gaver dan de Mini-klasse (waarin hij vorig seizoen nog uitkwam, red.). Vanwege de snelheid. En het grotere chassis vind ik fijner.” Daarover gesproken: hij heeft geen aanpassingsproblemen gehad. “Vanaf dag één is het goed gegaan in deze kart.”

De volgende race van Dean Hoogendoorn is de eerste ronde van het CIK-FIA Europees kampioenschap. Die wordt over een kleine twee weken ook in Valencia gehouden, met een vergelijkbaar sterk deelnemersveld. Dean keek ernaar uit. “Ik ken de baan nu. Dan hoop ik het podium te halen!”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS