Autosport Internationiaal Singleseaters • Formule E

De Hankook ION Race op safari: volgende stop Kaapstad, Zuid-Afrika, voor Formule E

Uitgegeven door Deni Volkers • 24 februari 2023 22:23

De volgende ronde van het ABB FIA Formule E World Championship vindt plaats op het Afrikaanse continent. De 22 coureurs in Seizoen 9 gaan op weg naar race nummer vijf in Kaapstad, Zuid-Afrika, waar de Hankook iON Race, de nieuwe standaardband in de volledig elektrische serie, opnieuw hoge zomertemperaturen en de onvermijdelijke verrassing of twee te wachten staan. De Cape Town E-Prix maakt zijn debuut op de Formule-kalender, wat betekent dat de teams, coureurs en Hankook-bandenexperts geen referentiewaarden hebben, waarop ze zich kunnen beroepen. Tijdens de meest recente race in India zorgden de enorme hoeveelheid stof en een lange droge periode voorafgaand aan het raceweekend voor een gladde baan. Thomas Baltes, Hankook Formule E race engineer: "Ons premium product heeft tot nu toe alle verschillende eisen onder de knie, dus we reizen vol vertrouwen naar Kaapstad. We zullen een betere indruk krijgen van wat ons te wachten staat wanneer we het circuit ter plaatse kunnen inspecteren. Wat de lay-out betreft, zal het circuit rond het WK 2010-stadion de coureurs zeker goede inhaalmogelijkheden bieden, dankzij het feit dat er verschillende lange rechte stukken zijn. De Hankook iON Race zal veel grip moeten leveren, vooral bij het aanremmen in de bochten."

Formule E Kaapstad, Zuid-Afrika

De Duitser Pascal Wehrlein (TAG Heuer Porsche Formule E Team) staat nog steeds bovenaan in het algemeen klassement, hoewel hij vierde werd en het podium in Hyderabad nipt miste. Aan het eind van een spannende race met veel gevechten en inhaalmanoeuvres ging de overwinning uiteindelijk naar de Fransman Jean-Éric Vergne van het DS Penske-team, voor Nick Cassidy (Envision Racing) en António Félix da Costa (TAG Heuer Porsche Formule E Team).

Het circuit in Kaapstad

Lengte: 2,927 km
Aantal bochten: 13 (tien links, drie rechts)
Richting: Tegen de klok in

Formule E Kaapstad, Zuid-Afrika

Lay-out:

Met 13 bochten, lange rechte stukken en uitzicht op de Tafelberg, het WK-stadion en de Zuid-Atlantische Oceaan is het stratencircuit in Kaapstad zowel een van de snelste op de Formule E-kalender als het circuit met het mooiste uitzicht in Seizoen 9. Op het circuit van 2,927 kilometer moeten de 22 coureurs tien keer linksaf slaan en slechts drie keer rechtsaf. Na de start gaan ze een snelle sectie in met drie linkse bochten. De chicane, die de bochten vier, vijf en zes omvat, en de linkse bocht van 90 graden T7 brengen de coureurs naar het lange rechte stuk achteraan, dat vlak wordt gereden en goede inhaalmogelijkheden biedt. Bochten acht tot en met elf worden gevolgd door een andere zeer snelle passage, die leidt naar het rechte stuk van start en finish.

Formule E Kaapstad, Zuid-Afrika

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS