Autosport Internationaal Toerwagens • Autosport INT Diversen

De snelste weerspiegeling van het nieuwste showroommodel: de Aston Martin Vantage LMGT3 voor het FIA WEC

Uitgegeven door Peter Vader • 12 februari 2024 15:00

De spectaculaire nieuwe Aston Martin Vantage GT3, waarvan de introductie samenvalt met het internationale debuut van de nieuwe Vantage voor de openbare weg, weerspiegelt de intensievere prestaties, de scherpere dynamiek en de opvallende stijl van het nieuwste showroommodel. De nieuwe Vantage GT3 vertaalt deze kwaliteiten in een formidabele nieuwe GT-racer en luidt het volgende hoofdstuk in van de roemruchte autosportgeschiedenis van Aston Martin. De opvallende nieuwe Aston Martin Vantage LMGT3-auto’s die dit jaar zullen deelnemen aan het FIA World Endurance Championship, kortweg WEC, zijn maandag 12 februari voorgesteld aan het grote publiek. De Vantage LMGT3 volgt de uiterst succesvolle Vantage GTE op, die tussen 2012 en 2023 maar liefst 52 klasseoverwinningen en 11 wereldtitels scoorde!

Aston_Martin_Vantage_GT3_01

Heart of Racing (nr. 27) en D’Station Racing (nr. 777) zullen beide de geheel nieuwe Aston Martin Vantage LMGT3-auto inzetten terwijl ze zich voorbereiden om het dit jaar op te nemen tegen zestien andere teams in de uiterst competitieve WEC-categorie. In totaal zullen negen fabrikanten strijden in de LMGT3-categorie tijdens het FIA World Endurance Championship, kortweg WEC, van dit jaar. Ian James (VS), Daniel Mancinelli (Italië) en Alex Riberas (Spanje) zullen de nummer 27 Heart of Racing Team-inschrijving besturen, terwijl het zusterteam met nummer 777 van D'Station Racing bestuurd wordt door Clement Mateu (Frankrijk), Erwan Bastard (Frankrijk) en Marco Sorensen (Denemarken).

De eerste ronde van het FIA WEC-seizoen 2024 gaat begin volgende maand (1-2 maart) van start op het Lusail International Circuit in Doha, Qatar.

Aston_Martin_Vantage_GT3_02

Aston_Martin_Vantage_GT3_03

Aston_Martin_Vantage_GT3_04

Aston_Martin_Vantage_GT3_05

Aston_Martin_Vantage_GT3_06

Aston_Martin_Vantage_GT3_07

Aston_Martin_Vantage_GT3_08

Aston_Martin_Vantage_GT3_09

Aston_Martin_Vantage_GT3_10Aston_Martin_Racing_logo

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS