Karting • Karting Diversen

Damiën Erkelens op glorieuze wijze clubkampioen in Strijen: “Leuk dat er veel fans waren komen kijken”

Uitgegeven door Bart • 20 oktober 2022 03:11

Strijen – Damiën Erkelens heeft ook bij de laatste race van het Clubkampioenschap van SHW in Strijen huisgehouden in de Mini-Parilla klasse. De 11-jarige karter uit Rotterdam schreef dit seizoen vier van de vijf clubraces op zijn naam, waaronder de GP van Strijen en het Zuid-Hollands kampioenschap. Tijdens de afsluitende vijfde racedag kon het feest gevierd worden en Damiën zette de kers op de taart met een grand slam overwinning. De rijder van het PDB Racing Team pakte pole position, won zowel de pre-finale als de finale en reed bovendien de snelste raceronde.

Damien Erkelens

Het kampioenschap werd op passende wijze gevierd met oranje rookfakkels en champagne. “Toen ik over de finish kwam was ik heel blij. Weer eerste en clubkampioen, beter kan niet. Dit is de eerste keer dat ik clubkampioen word en het is heel leuk om de hoogste trede van het podium te staan. Tijdens het uitreiken van de beker had mijn vader voor oranje rook gezorgd en mocht ik met champagne spuiten. Heel leuk om iedereen nat te spuiten. Ze probeerden allemaal weg te rennen om niet nat te worden. Het was heel leuk dat er veel fans waren komen kijken. Naast de baan was het heel gezellig. Op de baan moest ik vooral gefocust blijven op het rijden natuurlijk.”

Dit seizoen heeft Damiën grote stappen gezet. “We hebben veel getraind en ik heb heel veel geleerd. Vorig jaar ging het al goed en dit jaar ben ik nog beter geworden. Als het goed gaat, voelt dat natuurlijk super. Je komt dichter bij de kop en het niveau is omhoog gegaan. Wat ik verbeterd heb? Later remmen, netter sturen en minder achteromkijken. Nu had ik een grote voorsprong en dan hoef je niet achterom te kijken. In Strijen gaat het altijd heel goed. Op deze baan race ik al 5 jaar, dus ik ken zo ongeveer iedere centimeter van de baan.”

Ererondje Damien Erkelens met Nederlandse vlag

De laatste clubrace in Strijen waar de door Clean=Clean gesteunde rijder erg succesvol was, betekende voor Damiën ook gelijk de laatste wedstrijd van het seizoen. “Nu gaan we veel trainen in de winter en volgend jaar ga ik in het NK de Mini Junior TM rijden en gaan we ook de IAME Series Benelux doen. Daar kijk ik al erg naar uit. Na de Mini wil ik doorstromen naar de Junior en de Senior.”

Ook volgt de kersverse clubkampioen de koningsklasse van de motorsport. "Ik kijk nu al alle races van de Formule 1. Bij de laatste race in Japan was veel onduidelijk, maar uiteindelijk bleek dat Max Verstappen wereldkampioen was geworden. Dat vond ik natuurlijk heel leuk. Op die dag moest ik ook zelf trainen, maar de race hebben we nog wel kunnen kijken.”

Damiën Erkelens wil graag zijn vader en moeder, oma en opa, Autoreconditionering Clean=Clean en alle fans bedanken voor hun steun. Daarnaast is hij nog op zoek naar sponsoren om hem te ondersteunen om hogerop te komen in de kartsport.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS