Dakar

Dakar 2022: Van Wikselaar vindt plezier terug op ‘gigantisch mooie dag'

Uitgegeven door Mitchell Koolen • 13 januari 2022 00:01

Wiljan van Wikselaar voelde zich de afgelopen dagen na zijn val behoorlijk slecht, maar besloot dat gevoel woensdag achter zich te laten. Wat volgde was een van zijn mooiste dagen in deze Dakar Rally en een strakke rit die bijna beloond werd met een notering in de top-40.

Dakar 2022


Van Wikselaar kampte in de eerste week van de Dakar Rally met een ontstoken pees in zijn pols en ging enkele dagen geleden hard onderuit. De gevolgen daarvan waren zelfs op de verbinding naar de tiende etappe toe nog duidelijk voelbaar voor de Dakar-debutant, maar hij vond het ook tijd om de draad weer op te pakken. En zo geschiedde. Hij kwam op een keurige 36ste plek aan de finish, al werd die positie door een kleine tijdstraf van drie minuten later nog gecorrigeerd naar de 41ste plaats.

“Ik zat er best wel een beetje doorheen op de verbinding, ik was er klaar mee dat ik steeds van die kleine dingetjes had”, verklaarde Van Wikselaar. “Ik wilde er echt weer voor gaan zitten om eens een goede dag te rijden, ik kon de roadbooks goed lezen en had amper last van mijn pols. Het voelde super. Ik moest van de 69ste plek starten en heb direct heel veel rijders ingehaald en heel veel stof gezien. Ik heb vooral echt een gigantisch mooie dag gehad.”

In de 345 kilometer lange etappe schuilde veel gevaar, maar qua rijden vond Van Wikselaar zijn draai ook beter. Dat was te danken aan een aanpassing van de KTM. “Ik kwam weer op de plek waar ik thuishoor en misschien zelfs wel iets ervoor”, vervolgde hij. “Ik heb geen gekke dingen meegemaakt, de motor voelde goed. De monteurs hadden nog een aanpassing gedaan over de vering gedaan en dat maakte een groot verschil. Het pakte heel goed uit en ik kon met veel minder moeite veel harder rijden.”

Donderdag staat de voorlaatste etappe in de 2022 Dakar Rallye op het programma over een afstand van 345 kilometer. Volgens de organisatie een hele zware, met zo’n 100 kilometer aan duinen. “Ik heb er echt zin in”, blikte Van Wikselaar vooruit. “Ik val nu net buiten de top-40 en hoop daar nog wel in de buurt te komen en dan netjes te finishen, dat zou heel mooi zijn.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS