Autosport NL • Dutch Supercar Challenge

Daan Meijer pakt podiumplaats in Assen en geniet van het racen voor 45.000 racefans: "Echt een boost"

Uitgegeven door Bart • 11 augustus 2021 13:00

Assen – Autocoureur Daan Meijer kan terugkijken op een goed weekend in de Supercar Challenge. Tijdens de Jack’s Racing Days op het TT Circuit, voorheen bekend als de Gamma Racing Days, eindigde de snelle inwoner van Nieuw-Vennep in de GT Division op de derde en de vierde plaats. Daardoor nestelt de coureur van BODA Racing zich nog steviger in de top drie van het GT-klassement.

Daan Meiijer kissmiss podium Assen Jack's Racing Day


Meijer kon zich in zijn BMW Z4 GT3 uitleven voor goed gevulde tribunes. In Assen mochten weer 45.000 racefans op de tribune plaatsnemen en dat deed de coureur zichtbaar goed. “Ik heb echt het hele weekend flink genoten. Voor het eerst in lange corona-tijd reden we weer voor veel publiek en dat was echt mooi. Je krijgt er echt een boost van. In de slotfase van de race kreeg ik van de crew te horen: ‘je moet nog 11 minuten stampen, doe het voor de mensen op de tribune’. Het geeft echt een boost.”

De twee races op het TT Circuit kende voor Meijer een omgekeerd verloop. In de eerste race kwam hij als vierde over de streep, maar schoof hij door een straf van Bob Herber op naar de derde plaats. Een dag later reed Meijer als tweede over de finish, maar werd hij door een straf teruggezet naar de vierde plaats. Al met al goede resultaten in een veld met geduchte concurrenten als Herber, Max Tubben, Cor Euser en Nicky Catsburg.

Daan Meijer BMW Z4 GT3

De race op zaterdag begon onder natte omstandigheden. Sommige coureurs kozen alsnog voor slicks, Meijer behoorde tot de groep die voor regenbanden koos. “In Zandvoort heb ik in de regen gewonnen. De auto ligt goed in de regen en ik kan zelf goed uit de voeten in lastige omstandigheden. De keuze voor regenbanden was dit keer niet de juiste, we hadden achteraf op slicks moeten starten. Toch ging het nog wel goed. Ik eindigde als vierde, maar er werden veel straffen uitgedeeld en daardoor ben ik als derde geëindigd.”

Tijdens de race op zondag was er een safety car in de baan op het moment dat de pitlane openging voor de pitstops. “Ik twijfelde om naar binnen te gaan, maar het was op het randje. De pitstraat was net wel of net niet open. Daardoor heb ik een rondje doorgereden en later mijn pitstop gemaakt. Daar drukte ik op de verkeerde knop, waardoor de pitlimiter niet op 60 km/uur stond. Ik reed 71 en kreeg daar een straf voor. Ik heb vervolgens een mooi gevecht met Max Tubben gehad en in de laatste ronde moest ik Cor Euser nog van me afhouden, maar dat is gelukt.”

Daan Meijer Assen Jack's Racing Day Assen

Door deze klassering heeft Meijer goede zaken voor het klassement gedaan. “Voor het weekend stond ik derde, maar nu sta ik nog steviger in de top drie. Koploper Bob Herber staat wat verder weg, maar één keer niet finishen en ik sta er weer bij. Ik vond het ook mooi om dit weekend tegen Nicky Catsburg te rijden, fabrieksrijder van BMW. Ik kon hem net niet volgen, maar heb hem toch nog een tijdje achter me kunnen houden.”

Daan Meijer wordt in zijn raceactiviteiten ondersteund door Meijer Tegels Sanitair, Zantingh Rijsenhout, Porce Lanosa Grupa, FOBY tegellijmen.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS