Autosport NL • Dutch Supercar Challenge

Autocoureur Daan Meijer kent een geweldige kick-start in de Supercar Challenge: winst, podium en Champagne

Uitgegeven door Bas Kaligis • 12 april 2021 09:02 • Print artikel

ZANDVOORT – Tijdens de start van het nieuwe seizoen in de Supercar Challenge was het direct raak voor Daan Meijer. De autocoureur uit Nieuw-Vennep won zaterdag op het circuit van Zandvoort de eerste spectaculaire race in de regen, werd zondag tweede in de tweede race en kreeg een punt voor de snelste raceronde in race één. Hij gaat nu gedeeld aan kop met zijn teamgenoot Bob Herber in de GT Division.

Daan Meijer BMW Z4 GT3 en Bob Herber Lamborghini Huracán GT3

Het was een weekeinde met wisselende weersomstandigheden. Zaterdag was het drijfnat op het beroemde Formule 1-circuit in de duinen, een dag later was het droog. Dat Daan in beide omstandigheden bij de beste twee hoorde, stemde hem uiteraard tevreden. “De BMW Z4 GT3 is fabrieksmachine, echt een fantastisch apparaat”, zei de coureur van BODA Racing. “Het is echt geweldig racen in die auto.” Dat hij zijn materiaal aan het begin van het seizoen goed voor elkaar heeft, toonde hij door in de kwalificatie in droge omstandigheden naar P2 te snellen.

Daarna begon race één op een drijfnatte baan met een daverend strijd tussen de drie kemphanen in hun brute bolides (Meijer in zijn BMW Z4 GT3, Herber in de Lamborghini Huracán GT3 en Tubben in de BMW M4). “Bij de start verloor ik een plek", blikte Daan terug. "Het werd natter en natter op de baan. Tijdens de verplichte pitwindow pakte ik mijn teamgenoot Bob Herber in de Lamborghini Huracán GT3.”

Toen vervolgens Max Tubben spinde in diens BMW M4 kon routinier Meijer, die al sinds 2008 in de Supercar Challenge uitkomt, hem in vliegende vaart voorbij. “Toen ben ik het veld los gaan rijden.” Dat was in een fase dat er veel gebeurde op de baan: veel spins, minimaal zicht door de spray, oliespoor op de baan, waardoor de safety car moest uitrukken. “Toch heb ik de finish kunnen bereiken op P1. De Z4 gedroeg zich fantastisch”, aldus winnaar.

Een dag later was het zonnig, maar fris. Bij Daan in de cockpit van zijn potente BMW, was 'the heat on'! Meijer had een goede start en nam direct het initiatief. “Daarna lag ik lang aan kop totdat het pitwindow openging. Ik maakte een te korte stop. Dat had ik heel snel in de gaten ook, dus ik dacht: ik ga nog een keer naar binnen.”

Daan Meijer BMW Z4 GT3

Toen hij na die tweede stop terugkwam op de baan, zag hij zo’n vijftig meter voor hem Herber rijden. “Ik dacht: misschien komt er nog een safety car, en die kwam gelukkig ook. Maar er bleven toch twee jongens van de Supersport 1 in hun BMW’s tussen ons in zitten en die moesten tijdens de safety car achter Bob blijven zitten.”

Nadat de safety car van de baan was verdwenen, ging Meijers teamgenoot in de bocht Bos Uit weer op het gas. “Nou, adios. de Lambo was weg. Ik moest wachten voor die BMW’s en dan is het al klaar hè. Ik heb nog een keer een ronde aangezet, maar er bleef zo’n honderd meter tussen. Dat was niet meer dicht te rijden. Voor de rest was het een heel leuke race.”

Podium Daan Meijer en Bob Herber Champagne

Voor zijn team BODA Racing was het bovendien een perfecte uitslag: beide auto’s een keer eerste en een keer tweede. Dat Daan de tweede race niet had gewonnen, kon hij dan ook prima mee leven. “Het weekend kan niet meer stuk. We hebben ook alles meegemaakt, alle weersomstandigheden en een mooie basis gelegd voor de rest van het kampioenschap.”

Daan Meijer wordt in zijn raceactiviteiten ondersteund door Meijer Tegels Sanitair, Zantingh Rijsenhout, Porce Lanosa Grupa, FOBY tegellijmen

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS