DTM

DTM komt in 2023 met een elektrische raceklasse: een 1.000 pk sterke elektrische raceauto"

Uitgegeven door Wim Boekel • 6 november 2020 12:40 • Print artikel

De DTM heeft haar plannen onthuld met een visie op elektrische toekomst middels een plan om in 2023 een nieuw elektrisch kampioenschap in te voeren. In de aanloop naar de seizoensfinale heeft het DTM-kampioenschap daarvoor een ‘E-Car’ demonstratie model getoond. Het is één van de vijf pilaren van de organisatie voor de toekomst. De DTM Elektric Serie moet naast de DTM, DTM Trophy, DTM Classic en DTM Esports komen. De nieuwe klasse is gericht op sprintraces van 30 minuten, waarbij er de mogelijkheid is om de batterijen gedurende een verplichtte pitstop op te laden. De klasse moet een combinatie van technologie, innovatie en sterke prestaties worden in een aantrekkelijk format.

DTM Elektric Serie moet naast de DTM, DTM Trophy, DTM Classic en DTM Esports

De technologie gaat voor het eerst in Hockenheim getoond worden met een 1.000 pk sterke elektrische auto, die de beschikking heeft over een Schaeffler Space Drive ‘steer-by-wire’-systeem dat reeds in GT3-autos van het Duitse GTC-kampioenschap uitgeprobeerd is. Diverse coureurs gaan achter het stuurplaats nemen zoals Daniel Abt, Hans-Joachim Stuck, Timo Scheider en Sophia Flörsch.

“Samen met Schaeffler, onze eerste strategische partner waarmee we samenwerken, willen we het DTM-platform naar een succesvolle toekomst brengen”, aldus DTM-directeur Gerhard Berger. “Het is ons doel om niet alleen de laatste technologie in de DTM Electric te tonen, maar ook algemene innovatie naar het circuit te brengen die spectaculair racen mogelijk maken. Daarnaast willen we ook de klassieke motorsport fans overtuigen van de toekomstige technologieën en hen fascineren met attractief racen.”

Schaeffler is blij dat zij een bijdrage kunnen leveren aan deze toekomstige klasse, zoals zij dat ook inmiddels in de Formule E doet. We kijken uit naar dit partnerschap”, aldus Schaeffler bestuurslid Matthias Zink. “Onze innovatie e-aandrijving heeft sinds 2014 in de Formule E bijgedragen aan overwinningen en worden ondertussen ook in productie auto’s gebruikt. Het partnerschap met de DTM en de volledige elektrische series voor de toekomst, is het bewijs dat Schaeffler meehelpt de e-mobiliteit te vormen als een betrouwbare technologie partner.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS