DTM

DTM finale 2021 op de Norisring van 8 tot en met 10 oktober

Uitgegeven door Peter Vader • 11 augustus 2021 08:00

MüNCHEN/NEURENBERG - De DTM en de Norisring blijven nauw met elkaar verbonden – dit seizoen en daarna. Het raceweekend in Neurenberg, oorspronkelijk gepland voor begin juli, vindt dit jaar plaats op een heel speciale datum: van 8 tot 10 oktober organiseert de DTM de finale van het seizoen 2021 op de Norisring met een aantrekkelijke verscheidenheid aan merken en coureurs van wereldklasse. Ook de Motorsport Club Nuremberg (MCN), de stad Neurenberg en de DTM verlengen het bestaande contract tot 2022.

Norisring_new_date_in_october_2021

"Ik ben erg blij dat we onze fans ook dit seizoen weer de race op de Norisring kunnen aanbieden", zegt Benedikt Böhme, Managing Director van ITR, de overkoepelende organisatie van de DTM. "We zijn er zeker van dat we een geweldige seizoensfinale zullen beleven op de Norisring met zijn unieke sfeer." Net als op de Lausitzring worden toeschouwers op de baan toegelaten onder voorbehoud van de pandemiesituatie, uiteraard rekening houdend met het hygiëneconcept dat al is bewezen in DTM-races. De start van de voorverkoop van tickets voor het evenement op de traditionele baan, die sinds 1947 wordt gebruikt voor races, is gepland voor half augustus.

"De Norisring-race blijft in Neurenberg – dit is goed nieuws en laat zien dat we aantrekkelijk blijven voor sportevenementen. Ik vind het belangrijk dat de organisatoren nu de intrede in een DTM Electric aanpakken om ook in de racerij de weg naar een duurzame mobiele toekomst in te slaan. Tegelijkertijd vind ik het erg belangrijk dat ITR en MCN in 2025 het nabijgelegen doel van CO2-neutraliteit bereiken. Als stad leveren we waar mogelijk onze bijdrage", zegt burgemeester Marcus König van Neurenberg.

MCN-voorzitter Wolfgang Schlosser, die samen met zijn bestuurscollega's Jürgen Schielein en Peter Brandmann de traditionele race mogelijk maakte, zegt: "De MCN is erg blij met de oriëntatie van de seizoensfinale en de bijbehorende langetermijnzekering van de Norisring-race met de DTM, vooral vanuit een duurzaam oogpunt."

Norisring_DTM_finale_2021

Met de finale op de Norisring en de traditionele wedstrijd op de Hockenheimring van 1 tot en met 3 oktober aan het einde van het seizoen, hebben de fans dus binnen een week twee absolute hoogtepunten. Frederic Elsner, Director Events &Operations: "Een heel bijzondere dank gaat echt uit naar de verantwoordelijken op de Hockenheimring, die openstaan voor deze oplossing. Hockenheimring en Norisring op twee opeenvolgende weekenden – dit wordt een uitstekend einde van een spannend seizoen."

Naast zeer spannende races in het heden, zal er ook een kijkje worden in de duurzame toekomst van de autosport op de Norisring. Als onderdeel van het ondersteunende programma van het evenement zal ITR, samen met een van de strategische technologiepartners van DTM – de wereldwijde automotive en industriële leverancier Schaeffler – een verdere presentatie van DTM Electric aanpakken en de volgende stap op weg naar de geëlektrificeerde toekomst laten zien. Op de middellange termijn zal de DTM Electric naast de DTM ook zeer aantrekkelijke motorsport leveren als verdere serie met raceauto's met meer dan 1000 pk vermogen, waardoor volledig geëlektrificeerde motorsport naar een nieuw niveau wordt verhoogd.

Daarnaast streeft de DTM ernaar om in 2025 CO2-neutraliteit voor het DTM-platform te bereiken. Innovatieve technologieën in de DTM-raceserie en milieuvriendelijke concepten voor de evenementen op de circuits zijn bedoeld om hieraan bij te dragen. Ook hier speelt de samenwerking tussen de DTM en de Norisring een belangrijke rol: de DTM, de MCN en de stad Neurenberg hebben zich ten doel gesteld om van de race op de Norisring op middellange termijn het eerste volledig CO2-neutrale DTM-evenement te maken en zo van de Norisring een vuurtorenproject te maken op weg naar een duurzaam DTM-evenement.

Met de intrede van de DTM Electric Demo Car krijgen toeschouwers dit jaar al een eerste voorproefje van de duurzame toekomst van een opwindende motorsportervaring – tijdens de DTM-seizoensfinale van 2021 op de Norisring.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS