Autosport Internationiaal Singleseaters • Brits Formule 3

Crash in opwarmronde: "Auto brak uit en ik eindigde in de vangrail"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 18 april 2012 12:59

Hannes van Asseldonk had meer verwacht van zijn weekend in Monza. De Fortec-coureur scoorde weliswaar de nodige punten, maar kende ook een uitvalbeurt en had ook op wat betere resultaten gehoopt. In de eerste race op het legendarische F1-circuit eindigde hij als vierde, in de tweede startte hij niet na een incident op weg naar de grid en in de derde werd hij in de stromende regende vijfde.

Hannes van Asseldonk

Vlak voor de start van de eerste race op zaterdag begon het flink te regenen, waardoor het hele veld meteen binnenkwam voor een bandenwissel. Hannes viel daardoor terug tot de twaalfde plaats, maar knokte zich terug naar de vierde plek aan de finish. "Ik had veel van Monza verwacht, maar het was eigenlijk niet zo'n succesvol weekend", liet hij weten. "In de eerste race eindigde ik als vierde, nadat ik me door een bandenwissel terug moest vechten uit het achterveld. Voor de tweede race had ik de zevende startplaats, maar op weg naar de grid had ik zoveel last van aquaplaning op het rechte stuk, dat mijn auto uitbrak en ik in de vangrail eindigde. De auto kon niet meer gerepareerd worden en het betekende dat ik niet van start kon gaan."

"De laatste race startte ik als vijfde en vanwege de zware regen begon de wedstrijd achter de safety car. Het zicht was heel slecht en ik wilde de auto heelhuids aan de finish brengen. Daardoor heb ik de hele race vijfde gelegen en ben ik ook op die plek gefinisht", vervolgde Hannes, die erg uitkijkt naar het volgende raceweekend, in de straten van Pau. "Samen met het team ga ik me goed voorbereiden. Het circuit is een beetje als Monaco en ik moet hem nog goed leren, maar ik heb er zeker zin in."

De races in Pau vinden plaats in het weekend van 13 mei.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS