Autosport Internationaal Toerwagens • Autosport INT Diversen

Contractverlenging Ferrari-coureur: "Een snelle, jonge coureur die is opgegroeid in de Ferrari-familie"

Uitgegeven door Wim Boekel • 10 november 2023 09:02

Nicklas Nielsen heeft zijn contract bij Ferrari. De Deen rijdt hiermee volgend jaar wederom in het endurance team. Dit jaar rijdt de Deense coureur in de LMH-klasse van het FIA World Endurance Championship met de Ferrari 499P. Hij deelt de auto met Antonio Fuoco en Miguel Molina.

 Contract_Nielsen_en_Colleta_Ferrari

 Foto: Ferrari


In het debuutjaar van de Ferrari 499P in het FIA WEC, stond het drietal al vier keer op het podium en behaalde twee pole positions. Daarnaast reed Nielsen met de nieuwe Ferrari 296 GT3 in de GT World Challenge Europe � Endurance Cup. Nielsen won daarin samen met Alessio Rovero en Robert Schwartzman de race in Barcelona. "Ik ben erg blij dat ik mijn contract met Ferrari heb verlengd. Ik denk dat we geweldige seizoenen hebben gehad samen, vooral dit jaar met de Hypercar, en ik kijk ernaar uit om verder te gaan op deze reis door de ontwikkeling van de 499P voort te zetten in de aanloop naar het seizoen 2024," aldus Nielsen over de contractverlenging.

Ook het Head of Endurance en Corse Clienti is blij met het vastleggen van de Deen. �Nicklas is een snelle, jonge coureur die is opgegroeid in de Ferrari-familie waar hij, na overwinningen in de one-make series, elk seizoen tot 2022 minstens ��n internationale titel heeft behaald, voordat hij dit jaar derde werd in het FIA WEC-rijdersklassement�, reageerde Coletta. �We zijn er trots op dat we zijn contract kunnen verlengen.�Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS