Autosport Internationaal Toerwagens • Autosport INT Diversen

Comtoyou Racing wil met Franco Girolami en Tom Coronel één-tweetje behalen

Uitgegeven door Deni Volkers • 23 september 2022 18:03

De afgelopen seizoenen is Comtoyou Racing een ware referentie in de toerwagenracerij geworden. Sinds de titel voor Mehdi Benanni in TCR Europe in 2020 en de Junior-kroon voor Nicolas Baert in hetzelfde jaar wist het Belgische team steeds sterker voor de dag te komen. Als vertegenwoordiger van Audi Sport in de Wereldbeker voor Toerwagens wist de Belgische renstal in de FIA WTCR 2021 ook beslag te leggen op de officieuze titels van vicekampioen bij de teams én de rijders (met Frédéric Vervisch).

­Tom Coronel

Hoewel het seizoen 2022 nog niet afgelopen is, zou voor het team dat wordt geleid door Jean-Michel Baert en François Verbist ook deze jaargang een grand cru kunnen worden. Al dit weekend, bij de voorlaatste meeting van TCR Europe op de legendarische Autodromo di Monza, zou Comtoyou Racing met zijn Audi’s RS 3 LMS al nieuwe titels kunnen vieren.

“We willen echter niet te vroeg victorie kraaien”, benadrukt Team Principal Jean-Michel Baert. “Het klopt dat onze Argentijnse rijder Franco Girolami in de tussenstand over een ruime voorsprong beschikt. Hij zou zondag inderdaad al zekerheid over de titel kunnen verwerven, indien hij 18 punten meer zou scoren dan zijn naaste achtervolger Josh Files, de kampioen van 2019. Toch zullen we deze meeting in Monza aansnijden op dezelfde wijze die we al het hele seizoen toepassen: door ons te concentreren op onze opdracht en door het hoofd koel te houden. In de autosport kan alles snel veranderen.”

Bij Comtoyou Racing heeft men echter twee ijzers in het vuur. Ondanks zijn afwezigheid op de Norisring, veroorzaakt door een datumclash met FIA WTCR, prijkt Tom Coronel op de derde plaats in de tussenstand, amper 13 punten achter Josh Files. “Het moge duidelijk zijn dat een eventuele dubbel ons zeker zou bevallen”, glimlacht Team Manager François Verbist. “Tom rijdt tegelijk TCR Europe en FIA WTCR voor ons. Hij verkeert op dit ogenblik in topvorm, getuige zijn overwinning tijdens de meeste recente race op de Nürburgring.”

Comtoyou Racing

Met de Macedoniër Viktor Davidovski op een zesde plaats in het Europese kampioenschap, en tegelijk ruim leider in de Diamond Trophy (voorbehouden aan rijders ouder dan 40) en de nu al met zekerheid verworven Rookie-titel voor de 17-jarige Italiaan Marco Butti beleeft Comtoyou Racing één van de mooiste seizoenen uit zijn bestaan.

Het team is dan ook in trek, ook in de nationale kampioenschappen. Zo zal Comtoyou Racing dit weekend ook actief zijn op de Duitse Sachsenring, in het kader van de ADAC TCR Germany. De Zweedse Jessica Bäckmann liet voor de laatste twee meetings van het seizoen haar keuze vallen op de Audi RS 3 LMS van de Belgische renstal. “We kennen Jessica goed, want in TCR Europe namen we het regelmatig tegen haar op. We zijn dan ook heel blij haar in de Comtoyou-familie te mogen verwelkomen”, stelt een verheugde François Verbist. “We zullen er alles aan doen om haar in de titelstrijd alle steun te verlenen!”

Voor Comtoyou Racing staat ondertussen een spannende herfst voor de deur. “Naast TCR Europe en TCR Germany blijven we ook aan de slag in FIA WTCR”, bevestigt Jean-Michel Baert. “In dat kampioenschap, waar we de officiële vertegenwoordiger van Audi Sport zijn, hebben we ook al bewezen heel competitief uit de hoek te kunnen komen. De kalender van het seizoensslot werd wat gewijzigd, wat ons wat logistieke hoofdbrekens bezorgde. Maar bij de laatste twee meetings – in Bahrein en Saoedi-Arabië – gaan we voluit voor een podiumplaats, zowel bij de teams als bij de rijders. Bovendien nemen we eind oktober ook deel aan de FIA Motorsports Games op Circuit Paul Ricard. Ja, het worden drukke tijden, maar zo hebben we het graag!”

Comtoyou Racing

Comtoyou Racing

Comtoyou Racing

Comtoyou Racing

Comtoyou Racing

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS