Karting • Karting Diversen

Christiaan de Kleijn herstelt zich knap van pech en komt alsnog top tien binnen in koningsklasse DKM

Uitgegeven door Bas Kaligis • 25 april 2023 18:31

MÜLSEN – Karter Christiaan de Kleijn heeft zondag de eerste ronde van het DKM-kampioenschap goed afgesloten. Ondanks veel pech slaagde hij erin in de top tien te eindigen van de koningsklasse van het Duitse karten. Tijdens zijn debuut in de KZ2 DSKM-klasse eindigde de achttienjarige coureur uit Bosch en Duin in de tweede finale knap als tiende.

Christiaan de Kleijn CRG


“Achteraf ben ik nog wel tevreden, maar er zat ook duidelijk meer in”, refereerde Christiaan op het circuit van Mülsen aan zijn tiende plek. “De snelheid was helemaal niet verkeerd. Op vrijdag hadden we twee trainingen met transponder, en tijdens die sessies reed ik de negende en vierde tijd. De snelheid was dus echt goed. Goed genoeg voor een plek in de top vijf.”

Maar ja, toen kreeg de coureur van topteam CRG Holland op zaterdag te maken met de nodige pech. In de eerste heat was hij van de baan getikt en daardoor uitgevallen. En in de tweede heat liep hij een ingeklikte bumper op toen hij bij de start werd doorgeduwd en hij de rijder voor hem niet meer kon ontwijken. “Iemand achter me remde te laat”, blikte hij terug op de crash in de eerste heat. “Ik vloog over iemand heen en kwam in het gras terecht. Mijn kart was krom en toen was het einde oefening.”

Hij wist dat hij de snelheid had om zich voorin te kunnen manifesteren, dus was Christiaan erop gebrand dat te laten zien in de tweede heat. “En toen liep ik bij de start die klikbumper op en finishte ik als laatste. Daardoor moest ik de eerste finale van de laatste plek starten, P30.” Daarna kon hij eindelijk echt tonen hoe snel hij was. Christiaan denderde in een veld vol ervaren toppers naar de achttiende plek. “Dat was goed, we hadden de goede snelheid.”

Christiaan de Kleijn


De tweede finale mocht de DSKC-kampioen in het DKM van vorig jaar vervolgens van de achttiende plek starten. “En daarna ben ik dus nog als tiende geëindigd. Dat was goed. Het is alleen jammer van de zaterdag. Het zit echt heel dicht op elkaar. Je merkt dat de meeste jongens in deze klasse heel ervaren zijn. Ze rijden heel slim. Dit is nog leerzamer dan vorig jaar.”

Christiaans volgende race is de tweede ronde van het DKM-kampioenschap. Die wordt op 26 mei gehouden op het circuit van Genk. Hij blikte er vol verwachting op vooruit. “Vorig jaar was ik er ook heel snel”, herinnerde de snelle Utrechter zich. “Ik verwacht dat ik goed van voren mee kan doen. Ik hoop dat ik in de top vijf kan eindigen!”

Christiaan bedankt al zijn sponsoren, CRG Holland, zijn monteurs Dennis de Bruin en Michel Vacirca, en zijn vader en moeder.

Christiaan de Kleijn wordt in zijn raceactiviteiten ondersteund door:

MDK Containers
FEBO
De Watertoren Motorkledingshop
AMC Automaterialen Centrum Zeist
Fornhese BV Import-Export Trucks
Erkende verhuizers Brenen.nl
De Rooy Transport en Logistiek
Profile Tyrecenter Verkade Zeist
Van Uem Autoschade Wijk bij Duurstede
BPM Afvalcontainers
Van der Fluit-Jan Nefkens Assurantiën
Koeveringe Carservice
Truckland
Hoffland den Dolder
Nagtegaal aannemersbedrijf
Peet Borst Nieuwegein
Transportonderhoud Nieuwegein
Cultuurtechniek H.G. van Dorresteijn B.V.
Restaurant Yumisan

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS