Karting • CIK-FIA

Christiaan de Kleijn is onderweg naar topvorm voor WK KZ2: P8 tijdens Road to Wackersdorf!

Uitgegeven door Bas Kaligis • 26 juli 2023 00:15

WACKERSDORF - Als karter Christiaan de Kleijn afgelopen weekeinde één ding geleerd heeft, dan is het wel dat hij er heel goed voor staat met het oog op het WK KZ2. De achttienjarige coureur uit Bosch en Duin werd zondag razendknap achtste in een veld van 82 deelnemers tijdens de WK-voorbereidingswedstrijd Road to Wackersdorf.

Christiaan de Kleijn


Hoewel hij op het Duitse circuit niet op het podium stond, kon hij spreken van zijn beste wedstrijd van het seizoen. De hele wereldtop was afgelopen weekeinde present in Wackersdorf als voorbereiding op het naderende FIA WK karting. Dan als achtste finishen, is niet alleen razendknap maar ook een goede indicatie voor zijn kansen op het WK op het circuit, later dit jaar.

“Ik ben zeker blij met dit resultaat”, zei Christiaan opgetogen. “Dit is goed voor mijn zelfvertrouwen. Vorig jaar in het DKM-kampioenschap was ik ook snel in Wackersdorf. De baan heeft me altijd wel gelegen, al weet je in dit veld niet echt wat je kunt verwachten. Gelukkig lag de kart heel goed. Ik heb zelf ook goed gereden en de kwalificatie ging beter dan eerder dit seizoen.”

Wat niet onvermeld mag blijven, is dat Christiaan afgelopen weekeinde een nieuw fabriekschassis van CRG tot zijn beschikking had. Een chassis dat een stuk beter geschikt was voor zijn lengte. “Ik vond hem fijner rijder, ik ging er harder mee.”

Dat zorgde ervoor dat hij donderdag tijdens de eerste vrije training al snel was. Daarna snelde hij in de kwalificatie op vrijdag naar de achtste tijd. Dat bood een uitstekende uitgangspositie voor de heats. Dat resulteerde erin dat hij later op de dag tijdens de eerste heat van de achtste naar de zesde plaats denderde.

Op zaterdag reed hij in heat twee tot en met vijf achtereenvolgens naar de zesde, tweede, vijfde en derde plaats (inclusief snelste raceronde!). Christiaan: “Ik wist dat we een goede snelheid hadden. Maar in de heats was die nog beter dan in de kwalificatie. Dat verbaasde me wel een beetje.”

Na de vijf reguliere heats volgden op zondag twee superheats met in totaal 72 deelnemers. Daarvan bleven er 36 over voor de finale. Christiaan mocht in zijn superheat-groep als vierde starten en na even derde gelegen te hebben, finishte hij ook als vierde. Dat resultaat gecombineerd met de uitslagen in de vijf reguliere heats betekende dat hij in de finale als achtste mocht starten.

Christiaan de Kleijn CRG


In de finale had Christiaan een goede start en pakte vrijwel meteen de zevende plek. “Later viel ik even terug naar P9, maar reed ik terug naar zevende plek. Aan het eind van de race werd ik helaas nog ingehaald. Ik was nog steeds blij met de achtste plek. Op dit niveau achtste worden is echt niet verkeerd.”

Christiaans volgende race is eind augustus, ook op het circuit van Wackersdorf. Dan voor het DKM-kampioenschap. “Het veld is dan wel kleiner, maar er rijden ook jongens van de KZ1 mee.” Zijn resultaat van afgelopen weekeinde sterkte hem in zijn vertrouwen op een goed resultaat in het DKM. “Ik hoop er mee te kunnen vechten voor het podium!”

Christiaan de Kleijn wordt in zijn raceactiviteiten ondersteund door:
MDK Containers
FEBO
De Watertoren Motorkledingshop
AMC Automaterialen Centrum Zeist
Fornhese BV Import-Export Trucks
Erkende verhuizers Brenen.nl
De Rooy Transport en Logistiek
Profile Tyrecenter Verkade Zeist
Van Uem Autoschade Wijk bij Duurstede
BPM Afvalcontainers
Van der Fluit-Jan Nefkens Assurantiën
Koeveringe Carservice
Truckland
Hoffland den Dolder
Nagtegaal aannemersbedrijf
Peet Borst Nieuwegein
Transportonderhoud Nieuwegein
Cultuurtechniek H.G. van Dorresteijn B.V.
Restaurant Yumisan

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS