Autosport Internationaal Toerwagens • Autosport INT Diversen

Charles Weerts over ongelukkig incident: "We zijn racers, als we een gat zien, gaan we ervoor!"

Uitgegeven door HJ van Keulen • 19 februari 2024 10:01

Ondanks dat Sheldon van der Linde een solide poleposition veiligstelde voor auto #32, bleek de Bathurst 12-uursrace een uitdaging voor Team WRT. De race begon veelbelovend met auto #32 aan de leiding in het eerste deel van de race en beide auto's die in het eerste derde deel van de race in de top vijf reden. Een ongelukkig incident met een gelapte auto leidde er echter toe dat Charles Weerts met zijn nummer 32 BMW in het vijfde uur moest opgeven.

Charles Weerts rijder van #32 Team WRT


Charles Weerts, rijder van #32 Team WRT: "Bathurst was het eerste weekend van het jaar. Ik keek er erg naar uit om hier te zijn. Het begon best goed, de auto stond meteen goed en we hadden een goed prestatiepotentieel in het pakket dat BMW en Team WRT ons gaven. De verwachtingen waren inderdaad hooggespannen. Sheldon reed een geweldige ronde en zette de auto op pole. Een geweldige prestatie!"

"De start van de race verliep volgens plan. We zaten altijd in de mix om voor de leiding te vechten. Toen had ik helaas contact met een gelapte auto en ik had de pech dat ik precies op die plek verkeer kreeg. Er zijn verschillende filosofieën."

"Als ik er nu op terugkijk, had ik iets langer gewacht, maar we zijn racers, als we een gat zien, gaan we ervoor! Ik heb nog steeds niet veel ervaring op Bathurst en ik ben niet de eerste die dit overkomt. Ik zal daar niet aan de buitenkant proberen in te halen als ik hier terugkom."

"Terugkijkend op de situatie kan ik alleen maar zeggen dat het erg jammer is voor onze auto. Ik heb medelijden met mijn teamgenoten, mijn team en BMW. Maar ook voor mezelf, want dit is niet het doel, na zulk goed werk van iedereen. Het motiveert me nog meer voor de rest van het seizoen en ik kan niet wachten om weer te gaan racen!"

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS