Karting • NAB

Champagne voor Bastian Hummel na overtuigende NK-titel

Uitgegeven door Casper Bekking • 18 oktober 2008 08:51

Bastian Hummel is regerend kampioen in de 125cc Automaat. Ook dit seizoen is hij oppermachtig in deze klasse en kon afgelopen weekend bij het NK karting van de NAB zijn titel prolongeren. Daarnaast is de Intrepid coureur ook nog in de race voor het Nederlands kampioenschap in de Rotax Max. In Lelystad vloog de champagne alle kanten op. Bastian was met nog één NK voor de boeg al kampioen.


Onder goede weersomstandigheden kwam Hummel op zaterdagochtend aan op het Midland Circuit in Lelystad. De baancondities waren tijdens de eerste vrije trainingen matig gezien de grote hoeveelheden zand op het asfalt. Gedurende de dag kwam er meer grip en gingen de tijden van de grootste kandidaat om de titel omlaag. Na een aantal vrije trainingen was Hummel nog niet 100 procent tevreden maar had goede hoop voor de zondag.



De kwalificatie op zondagochtend verliep zoals gewenst en Hummel pakte de pole position voor Alex van Rijmenam en Ridge Schmidt. De tijden lagen dicht bij elkaar maar de eerste stap richting titel was gezet. "De eerste race kwam ik goed weg en kon mijn positie behouden en uitlopen op de concurrentie. Ik won de race voor Alex en Ridge", vertelde Hummel. "De tweede race had ik een mindere start, ik werd gepasseerd door Van Rijmenam en Schaaphok. Mijn tempo was goed en in de derde ronde passeerde ik Schaaphok. Enkele ronden erna maakte Alex een stuurfout op het einde van het rechte stuk waardoor ik hem voorbij kon. Ik had mijn eerste plaats weer terug en won ook deze heat voor Van Rijmenam en Wilco Schaaphok. Hierdoor kon ik veertig punten aan mijn totaal toevoegen en dat hield in dat ik met één wedstrijd voor de boeg niet meer te achterhalen ben en mijn NK-titel binnen heb!", aldus een tevreden Bastian Hummel.

 

Babe-box

Xtra

COLUMNS