Karting • NAB

Spektakel bij tweede NK Karting NAB in Emmen + UITSLAGEN

Uitgegeven door Bas Kaligis • 16 april 2012 14:05

Voor de tweede race voor het Nederlands Kampioenschap karting van de NAB moesten de raceteams en karters naar Emmen. In de topklasse de KZ2 Internationaal was er een geweldige strijd te zien; de verschillen onderling zijn erg klein en het gehele veld maakt, mits alle facetten zoals de juiste afstelling van chassis en motor te hebben gevonden, kans op het podium. Ditmaal was de beurt aan Menno Paauwe, die de dagoverwinning mee naar huis nam. Hij is één van de jongste karters in het veld, maar de Birel-rijder laat zien dat hij een hele snelle leerling is. Marvin Meindorver uit Duitsland, uitkomend voor het Tonykart team van Henk Maessen behaalde een goede tweede plaats, terwijl Danny Bleek het podium compleet maakte op zijn MS kart. In de KZ2 Nationaal ging Erik Angenent op zijn Kubica kart verdiend met de zege aan de haal, terwijl Jeroen Bos en Jan Drinkwaard er weer goed bij zaten met een respectievelijk tweede en derde plek.

In de KZ2 Plus stond er geen maat op Edgar Oosting. Hij won straksturend het dagklassement na winst in beide finales. Francois Jansen maakte dit jaar zijn comeback en dat hij het racen niet verleerd heeft bleek met een verdiende tweede plaats. Ook Peter Mastenbroek zat er goed bij en eindigde als derde.

In de overige klassen waren het Max Tubben (Mini’s), Toon de Winter (Academy Trophy), Bent Viscaal (KF3), Jesse Jan Dorenbos (O18), Mitchel Verburg (Maxxis TAG), Simon van der Rol (Maxxis TAG Zwaar) en Claudia Smits (U18).

Bekijk HIER de volledige resultaten van de tweede race van het NK karting van de NAB!

 

Babe-box

Xtra

COLUMNS