Karting • NAB

Joey Alders start in Academy Trophy van de NAB

Uitgegeven door Bas Kaligis • 24 maart 2012 13:10

Joey Alders staat aan de start bij het door de NAB georganiseerde Nederlands kampioenschap karting in de geheel nieuwe klasse Academy Trophy. In deze nieuwe klasse wordt verreden met een 125cc FIM w1 motor. FIM is een gerenommeerde motorfabrikant uit Italië. Deze motoren zijn geïnspireerd op de KF3, maar zijn voordeliger met veel vermogen, maar met weinig onderhoud. Deze tweetakt motoren leveren 26pk en zijn begrensd op 14000 toeren.

Joey Alders uit het Noord Hollandse Anna Paulowna rijdt ook dit seizoen weer bij FJ Motorsport waar onder andere ook Milan Dontje en Ricardo Romkema onderdak hebben. En FJ motorsport en Dobla Racing maken het financieel ook mogelijk voor Joey om dit seizoen in deze klasse te starten. “Buiten Dobla en FJ Motorsport willen we ook Red Bull, partycafe Joey’s , Cafe ˜t Hartje en De Paardenboet danken voor hun ondersteuning voor dit seizoen”, verklaart Alders.

De keuze voor de Academy Trophy is helder. “Wat deze klasse zo leuk maakt is dat alle karts voor aanvang van het seizoen gekeurd en verzegeld worden. Onder andere het chassis, achteras,velgen en wielklossen worden voorzien van een barcode. Deze onderdelen mogen alleen bij schade vervangen worden. Ieder chassis wat cik/fia gehomologeerd is, is in principe toegestaan van elk merk en elk type. De motoren worden geleverd door de NAB zodat iedereen gelijke motoren heeft en het dus meer eerlijker is. Door een all-in tarief te hanteren blijven de kosten relatief laag. Voor deze klasse geldt een tarief van €699,- waarvoor je de huur van de motor, inschrijfgeld en een set banden krijgt”, legt Arjan Alders, vader van Joey uit..

Nog even de voordelen van de Academy Trophy op een rijtje:
-gelijkwaardige motoren uitgegeven door de organisatie
-geen tuning en onderhoud
-restricties aan chassis afstelling
-voordelig all-in tarief
-goedkope en krachtige trainingsmotoren €2895,- incl startmotor,accu, uitlaat,radiateur bedrading en slangenset etc
-international Final Tickets in Jessolo
-CIK/FIA klassen

Meer info over de Academy Trophy is te vinden op www.nab.nu of kijk eens op de site van Joey Alders.

 

Babe-box

Xtra

COLUMNS