Karting • CIK-FIA

CPB Sport en Sodikart contracteren talent Kasper Schormans voor seizoen 2024 in de KZ2

Uitgegeven door Bas Kaligis • 6 september 2023 12:03

NANTES, Frankrijk - Het Franse CPB Sport en Sodikart zijn verheugd om de deal aan te kondigen met de jonge en veelbelovende Nederlandse karter Kasper Schormans (14) voor het seizoen 2024 in de 125 cc schakelklasse KZ.

Kasper Schormans Sodi Kart


Deze samenwerking markeert een belangrijke stap in de carrière van deze getalenteerde coureur, die schitterde in de categorie Junior Rotax Max. Zijn CV is mooi met de derde plaats in de prestigieuze Rotax Max Grand Finals in Portimao, zijn overwinning op Langkawi in Maleisië in 2022, zijn overwinning dit jaar in de Europese Wintercup in Campillos, het Rookie- en Nederlands kampioenschap en zijn tweede plaats in de International Trophy in Le Mans en zijn vele andere nationale en internationale overwinningen getuigen van zijn onmiskenbare potentieel.

Kasper bevestigde onlangs zijn leiderspositie door de BNL-race in Ostricourt te winnen, waarmee hij zijn status als een van de besten in zijn klasse verstevigde.

Gedreven door grote vastberadenheid zal Kasper beginnen met diverse testen met CPB Sport om zich voor te bereiden op deze nieuwe uitdaging vanaf 2024 in een voor hem nieuwe categorie: KZ2.

Kasper Schormans


“Het hele team is enthousiast om hem te verwelkomen en hem te steunen in dit nieuwe sportieve avontuur. We kijken ernaar uit om met Kasper Schormans in 2024 samen met CPB Sport en Sodikart nieuwe successen en mooie prestaties te behalen”, aldus het management van Sodi Kart en CPB Sport.

Kasper Schormans: "Ik ben heel blij met deze unieke kans en heb ontzettend veel zin in dit nieuwe avontuur. Er is veel vertrouwen vanuit het team en de fabriek in mij en we gaan hard werken om me optimaal voor te bereiden. Ik wil ook graag Jacco (JvdPower) en Jeffrey (JJ Racing), mijn ouders, familie, monteur Richard Blom en Gerard Traarbach bedanken voor de steun en de successen in de afgelopen jaren."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS