Formule 1

ByKolles test haar nieuwe LMH op de Lausitzring: "We krijgen consequent nieuwe dingen om te testen"

Uitgegeven door Wim Boekel • 24 juli 2022 12:00

De door ByKolles gebouwde Vanwall LMH-auto heeft deze week een tweedaagse test ondergaan op de Lausitzring. Volgens de ‘Head of Operations’ van het bedrijf, Boris Bermes was het een positieve test, waarin Tom Dillman meer dan 270 ronden aflegde, wat ongeveer 538 kilometer is. Het was de tweede uitgebreide test van de auto, nadat deze al eerder een tweedaagse test onderging op het circuit van Most.

ByKolles_Vanwall_LMDh_Lausitzring

“We deden meer dan 270 ronden en testten veel zaken”, vertelt Bermes tegen Sportscar365. “We verzamelde veel data over de aero en betrouwbaarheid, wat het belangrijkste doel van de test was. Het was wederom erg, erg positief. We krijgen consequent nieuwe dingen om te testen. De Laustizring was een ècht goede test, omdat de temperatuur op woensdag extreem was. Meer dan 40 graden!” De lange pauze tussen de twee tests komt volgens Bermes voornamelijk doordat zijn bedrijf zich richtte op het homologatieproces van de LMH-auto’s. Zo heeft de auto in mei de verplichtte crashtest ondergaan.

“We hebben de FIA-homologatie met alle veiligheidstests gedaan in die periode”, vervolgt Bermes. “Dit was al een lange tijd geleden gepland. We moesten de beschikbaarheid van circuits checken, wat het wat lastig maakte om de test te boeken. Het was niet gepland om een pauze van weken te hebben. Het was meer gepland om een gat van zeven à acht weken te hebben.” Volgens het ‘Head of Operations’ is het plan om weer snel de baan in Duitsland op te gaan want anders gaat het ergens in september worden. Daarna zijn er nog de nodige tests gepland in Frankrijk en Spanje. Het testen is vooral een vast onderdeel in de aanloop naar de homologatie, waarmee de auto definitief wordt samengesteld om in de toekomst mee te racen.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS