Karting • Karting Diversen

Bodean Blankenburg kent sterk seizoen met bekers bij het NK en bij de Kart4Fun

Uitgegeven door Bart • 21 oktober 2022 00:12

Eindhoven – Bodean Blankenburg maakt dit seizoen nog in twee kampioenschappen kans op een topklassering. Afgelopen weekend snelde de 11-jarige karter uit Berghem naar de tweede plaats bij de Kart4Fun wedstrijd op de Landsard in Eindhoven. Voor Bodean was het al zijn derde P2 in evenzoveel wedstrijden bij de Kart4Fun. Daarnaast presteert hij sterk in het Nederlands kampioenschap van Chrono Karting. Met nog één race in Genk te gaan staat hij in de tussenstand van de MiniMax op de derde positie.

Bodean Blankenburg weer podium

Op de Landsard in Eindhoven waren het zaterdag wisselende omstandigheden. De ene sessie verliep droog, de andere was in de regen en soms begon het droog en ging het tijdens de race regenen. Bodean paste zich er goed op aan. “Rijden in de regen vind ik leuk. Het is wel glad, maar je moet in de regen andere lijnen rijden en dat maakt het leuk. Je wilt natuurlijk zo hard mogelijk gaan, maar soms is het ook leuk om glijdend de bocht uit te komen.”

“In de kwalificatie ging het nog niet zo goed met de vierde tijd. Iedereen reed op nieuwe banden, maar ik niet. Vanaf de races begon het goed te lopen. In de eerste heat in de regen klom ik op naar de tweede plaats. Ook de tweede heat ging goed, want die heb ik gewonnen", blikte de talentvolle Brabander terug. "In de laatste heat werd ik derde en zo ben ik op de tweede plaats van het dagklassement geëindigd.”

Winst in heat op De Landsard

Eerder dit jaar veroverde Bodean al bij drie NK-wedstrijden een beker. Zowel in Berghem als in Eindhoven reed hij op sterke wijze naar de derde positie en in Spa eindigde op de vijfde plaats. “Dit is mijn tweede jaar in de MiniMax. Vorig jaar heb ik de overstap vanuit de MicroMax gemaakt. Mijn ouders vonden me iets te oud voor de MicroMax en de MiniMax past ook beter bij mij. Ik vind het fijner rijden. In het NK kan ik nog derde worden, helaas had ik vorige week in Berghem een DNF. Dat was extra jammer omdat het op mijn thuisbaan gebeurde. Gelukkig kunnen we de twee slechtste resultaten van het jaar schrappen.”

De karter uit Berghem heeft dit jaar nog twee races bij Kart4Fun en één NK-weekend te gaan. “Bij het NK wil ik in de top 5 rijden, het liefst op het podium natuurlijk en bij Kart4Fun hoop ik weer voor het podium te kunnen gaan. Karten is gewoon heel leuk en het is spannend met mooie gevechten op de baan. Je moet nooit opgeven en kunt altijd naar voren proberen te vechten. Volgend jaar rij ik nog een seizoen in de MiniMax en dan wil ik in het NK voor het kampioenschap gaan.”

Bodean komt uit een echte racefamilie. Zijn moeder is het nichtje van Cor Euser die in zijn leven al meer dan 1000 races reed. Het karten doet Bodean samen met zijn vader. “Hij bouwt de kart op, zorgt dat de banden op temperatuur zijn en samen proberen we zo goed mogelijk ingespeeld te zijn op de omstandigheden. Mijn moeder is er altijd bij voor de ondersteuning en het is heel leuk om dit samen te doen.”

Bodean wil graag Mike de Bruin van MDB Motorsport, zijn ouders en zijn sponsoren De Koning Gevelreiniging, Six Feet Under Tattoo en Cliff Oss Steigerbouw bedanken.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS