Autosport Internationaal Toerwagens • Blancpain Endurance Series

Bentley wint de openingsronde van de SRO E-SPORT GT Series op het virtuele circuit van Silverstone + KALENDER

Uitgegeven door Peter Vader • 28 april 2020 12:18 • Print artikel

De Bentley Continental GT3 heeft de openingsronde gewonnen op het virtuele circuit van Silverstone, van de SRO E-Sport GT Series met Bentley-fabrieksrijder Jordan Pepper (ZAR) van K-PAX Racing by SIRIO eSports. Bentley Motorsport begon iets minder dan twee weken geleden aan esports, maar veertien Continental GT3's stonden zondag op de grid op Silverstone met echte teamracers, echte klantracers, drie nieuw ondertekende teamsimulatorracers en verschillende super 'Silvers'. Ze vertegenwoordigden vier real-world klantenteams en één sim-racing team en racen in twee zeer competitieve klassen.

SRO eSprt GT Series Silverstone Bentley wint

In de race van de 'Pro'-klasse, voor echte racers, behaalde Pepper de overwinning in zijn Nr3 Continental GT3 gerund door K-PAX Racing by SIRIO eSports, de nieuwe esports-divisie opgericht door het echte GT World Challenge-team. Collega Bentley Motorsport-fabrieksrijder Seb Morris (GBR) eindigde op de zesde plaats in zijn debuutsimrace en Romain Monti (FRA) van Bullitt Racing miste net de top-tien na een penalty die hem van de vierde plaats liet vallen. In de 'Silver'-klasse behaalde K-PAX Racing by SIRIO eSports een topvijf klassering met een vierde plaats voor Alberto Garcia (ESP). Ondertussen eindigden Bentley Motorsport's nieuwe fabriekssim-racers Mike Nobel (NDL), Andre Franke (DEU) en Jarkko Torvinen (FIN) respectievelijk op de posities 17 tot en met 19.

null

Toen de auto's van de ‘Silver’ -klasse buiten de landsgrenzen gingen racen, kwam de aandacht terug voor de KPAX-Racing's GT Rivals-raceserie. Echte coureurs als Guy Cosmo (VS) en Patrick Byrne (VS) keerden terug voor de derde ronde van de Amerikaanse serie, die de meest iconische circuits over de hele wereld bezoekt, deze keer op het circuit van Paul Ricard in Frankrijk.

Het succes van de Continental GT3 in de virtuele wereld weerspiegelt zijn sterke start van het seizoen in de echte wereld, waar hij eerder dit jaar de overwinning behaalde op de Bathurst 12 Hour. Het is ook typerend dat Bentley's eerste virtuele GT3-racewinst op hetzelfde circuit kwam als zijn eerste echte GT3-overwinning in 2014.

null

Jordan Pepper, K-PAX Racing door SIRIO eSports Continental GT3 (Pro) na het behalen van de raceoverwinning: “Dat was geweldig! Allereerst enorm dank aan het hele team van K-PAX Racing by SIRIO eSports. De auto die ze me gaven was onwerkelijk. De jongens hebben superhard gewerkt. Ik had niet echt de tijd om zoveel te oefenen, dus al mijn eer gaat naar hen uit. Mede dankzij mijn geweldige fabrikant Bentley. Bedankt voor alle input in de game - het is geweldig om zo'n steun van het merk en ondersteuning van onze fans te hebben. Het is mijn eerste Bentley esports-overwinning en mijn tweede overwinning in een Bentley, na Bathurst 12 Hour!"

null

Bentley's Director of Motorsport, Paul Williams: “Mijn felicitaties aan K-PAX Racing by SIRIO eSports en Jordan (Pepper, red.) voor het behalen van de overwinning. Als team hebben ze dit esport evenement benaderd met hetzelfde enthousiasme, toewijding en professionaliteit dat we van hen hebben leren kennen en dat heeft zijn vruchten afgeworpen. Het werk dat erin is gestoken om veertien concurrerende auto's en coureurs aan de start te hebben in zo'n korte tijd, is ongelooflijk geweest. We zijn er allemaal pas een week geleden serieus aan begonnen. Hoewel er verschillende echte racers zijn die we al kenden, moesten we ook meteen gaan werken met verschillende sim-racers die ons merk moesten vertegenwoordigen. Ik wil daarom speciaal alle coureurs, teammanagers, technisch directeuren en ingenieurs bedanken, die tot nu toe zo hard hebben gewerkt. En natuurlijk SRO, Kunos en AK Informatica van harte gefeliciteerd met de promotie, presentatie en organisatie van een fantastische seizoensopener.”

Paul Williams vervolgde daarop: "Het is nu tijd om Guy (Cosmo) en Patrick (Byrne) te steunen in hun GT Rivals-wedstrijden. We hebben de hele week een Paul Ricard-testserver voor hen in actie gehad en we hebben samengewerkt aan de programmering ervan. Ze doen allebei fantastisch werk om ons in de VS te vertegenwoordigen in een periode dat het echte racen is opgeschort. ” Nu de openingsronde van de ‘Pro’ en ‘Silver’ -klassen is voltooid, beginnen nu de SRO E-Sport GT Series-kwalificatierondes voor de Am-klasse, waarbij de snelste 40 op 10 mei hun plek in de serie kunnen verdienen. Assetto Corsa Competizione-gamers kunnen zich nu aanmelden om zich te registreren voor de 'Am'-klasse op www.sro-esport.com.

De SRO E-Sport GT Series gaat door op 10 mei in Spa en alle actie is live te volgen op www.youtube.com/gtworld en www.twitch.tv/sromotorsports. Fans kunnen de actie van alle esports-Bentley’s op de social media volgen door te zoeken op @BentleyRacing op Twitter en @BentleyRacingOfficial op Instagram.

null

Kalender 2020 voor de ‘Pro’ en ‘Silver’ races:

Ronde 2 - 24 uur van Spa - 10 mei

Ronde 3 - Nürburgring - 17 mei

Ronde 4 - Barcelona - 31 mei

Ronde 5 - Baan te bepalen bij openbare stemming - 14 juni

Ronde 6 - Grand Final – TBD

Kalender 2020 voor de ‘Am’ races:

Ronde 1 - Silverstone - 16 mei

Ronde 2 - 24 uur van Spa - 23 mei

Ronde 3 - Nürburgring - 30 mei

Ronde 4 - Barcelona - 6 juni

Ronde 5 - Baan te bepalen bij openbare stemming - 13 juni

Ronde 6 - Grand Final - TBD

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS