Autosport Internationaal Toerwagens • Blancpain Endurance Series

Bentley Motorsport's fabriekscoureurs aan de leiding van alle drie de raceseries waaraan ze in 2020 deelnemen

Uitgegeven door Peter Vader • 5 mei 2020 14:01 • Print artikel

CREWE - Bentley Motorsport's team van elite-coureurs is in 2020 begonnen met drie raceseries - de Intercontinental GT Challenge, SRO E-Sport GT Series en The Race All-Star Series - en, na de openingsronde van iedere raceserie, gaan ze bij alle drie de series aan de leiding! Het seizoen begon met echte races met de seizoensopener Bathurst 12 Hour in Australië, waar na een dominante overwinning te hebben behaald, Jordan Pepper (ZAR), Maxime Soulet (BEL) en Jules Gounon (FRA) de Intercontinental GT Challenge leiden, het toppunt van het wereldwijde GT3-racen. Na de COVID-19-uitbraak pasten het Bentley Motorsports-team en zijn coureurs zich snel aan en vormden ze een esports-team met zijn echte teamleden en coureurs, terwijl ze ook de beste sim-racers in hun rijderscombinaties opnamen. Ze namen met veertien Continental GT3's de SRO E-Sport GT-serie en Jordan Pepper passeerde als eerste de zwart-wit geblokte vlag in de ‘Pro’ -klasse voor K-PAX Racing by SIRIO eSports, om daarmee aan de leiding te gaan van de nieuwe raceserie.

Bentley Continental GT3 virtual Pepper Soulet Gounon
Dominante overwinning van de Bathurst 12 Hour voor Jordan Pepper (ZAR), Maxime Soulet (BEL) en Jules Gounon (FRA) in de Intercontinental GT Challenge

The Race All-Star Series
Op diezelfde dag werd Bentley Motorsport uitgenodigd om deel te nemen aan The Race All-Star Series - een single seater-kampioenschap - tegen enkele van de grootste spelers in de autosport en esports, waaronder Mercedes AMG F1, Venturi Formula E en BMW Motorsport. De Britse coureurs Al Buncombe en Seb Morris hebben rFactor2 gedownload naar hun simulatoren en begonnen aan een intensief oefenschema. Na de pole en de tweede plaats in race één te hebben behaald en van de 39e naar de vierde race in de reverse grid race twee te zijn gestormd, leidt Buncombe deze erg competitieve serie.

"Ongeloofelijk goed aangepast"
Bentley's Director of Motorsport, Paul Williams, merkt op: "Om al onze kampioenschappen in de echte wereld en de virtuele wereld te leiden, laat zien wat een indrukwekkende line-up van coureurs uit het fabrieksteam we hebben bij Bentley Motorsport. De manier waarop ze zich hebben aangepast aan het simracen en aan de verschillende platforms, is ongelooflijk en komt allemaal door hard werken en vastberadenheid. De SRO E-Sport GT Series lijkt erg veel op de echte wereld. Succes op de racedag is te danken aan de voorbereiding van ingenieurs en coureurs bij het testen. We trainen momenteel ongeveer drie uur per dag per coureur. Het is een echte teamsport en ik ben er trots op hoe onze fabriek en de coureurs van onze klantenteams samenwerken en elkaar te helpen. Net als in de echte wereld."

Bentley Buncome_leads_All-Star_Series
Al Buncombe voert het virtuele single seater-kampioenschap The Race All Star Series aan

Begonnen als underdog
Williams vervolgt: "Op zaterdagavond organiseerde K-PAX Racing by SIRIO eSports een oefenwedstrijd in Spa voor de negentien coureurs die over de hele wereld voor ons rijden, waaronder de GT Rivals-coureurs uit de VS, en dat was een ongelooflijk gezicht om te zien. De Race All Star Series betekende voor ons de eerste race met een nieuwe bolide tegen enkele van 's werelds grootste motorsport-teams en gevestigde esports-teams. We begonnen hieraan in de rol van de underdog. Maar Al (Buncombe) en Seb (Morris) wisten beiden indruk te maken. Al leidt nu de titelstrijd bij de coureurs en we staan we op de tweede plaats in de fabrikanten-titelstrijd, met alleen Mercedes AMG F1 voor ons."

Nog meer actie
De volgende Race All-Star Series wordt verreden op zaterdag 9 mei, waar Buncombe en Morris weer in actie komen. Dit keer met hun geheel nieuwe kleurstelling die later deze week wordt onthuld. Het programma begint elke zaterdag om 17:00 uur BST live op ESPN2 en op www.the-race.com/youtube. De SRO E-Sport GT Series gaat dan zondag 10 mei weer van start met veertien Continental GT3's die in de twee races strijden. Alle actie is live op www.youtube.com/gtworld en www.twitch.tv/sromotorsports.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS