Autosport Internationiaal Singleseaters • W Series

Beitske Visser naar het ziekenhuis na crash in Spa: "Beitske zegt dat het goed gaat, ze wil morgen racen"

Uitgegeven door Bart • 27 augustus 2021 16:47 • Print artikel

Beitske Visser was vrijdag tijdens de kwalificatie van de raceserie voor vrouwen: de Formule W Series, die in het supportprogramma van de Belgische Formule 1 Grand Prix actief zijn, betrokken bij een zware crash in Eau Rouge/Raidillon. In totaal waren er zes coureurs bij betrokken. Visser werd hard geraakt en is ter controle naar het ziekenhuis gebracht. Vader Klaas Visser zegt in een reactie aan RaceXpress dat het naar omstandigheden goed met haar gaat.

Beitske Visser


"Beitske is naar het ziekenhuis voor scan’s, maar ze zegt dat het goed gaat. Het is nu even afwachten", zei Klaas Visser tegenover RaceXpress.nl. "We hopen dat ze morgen weer kan rijden. Eerst maar even afwachten hoe ze in het ziekenhuis reageren, maar Beitske wil morgen weer rijden."

Beelden van de crash zijn erg heftig om te zien, zeker naar wat er de laatste jaren al in Spa gebeurd is. "Gelukkig kroop ze zelf uit de auto en lag de auto op de zijkant. "Als hij op zijn kop ligt, kom je er met zo'n halo niet uit. Dan duurt het lang voordat ze je eruit kunnen halen. Dan moet de auto eerst omgekeerd worden."

Beitske Visser is een bikkel, want enkele jaren geleden was ze in Zandvoort tijdens een race van ADAC Formulewagens gecrasht, maar wilde toch racen en prompt won ze. Achteraf bleek dat ze een rugblessure had opgelopen... 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS