Autosport Internationaal Toerwagens • Autosport INT Diversen

Beitske Visser neemt deel in een LMP3-bolide aan Prototype Cup Germany

Uitgegeven door Aliza Kaligis • 25 augustus 2023 13:02

Tijdens het ADAC Racing Weekend in het weekend van 1 september zal Nederlands snelste vrouwelijke coureur Beitske Visser uitkomen voor het team van BHK Motorsport in de LMP3.

Beitske Visser neemt deel in LMP3 aan Prototype Cup Germany

Begin juli tijdens het raceweekend op de Norisring raakte coureur Alex Cascatau tijdens de formatieronde een hobbel in de weg en vloog met 120 km/pu tegen de muur waarbij hij twee ruggenwervels brak. Met nog twee wedstrijden op de kalender te gaan had het team van BHK Motorsport twee taken. Een nieuwe auto bouwen en een nieuwe rijder vinden die Cascatau kan vervangen naast andere vaste coureur van het team Elia Sperandio.

“Ik kreeg een mailtje van de teammanager van BHK Motorsport of ik geïnteresseerd was om te komen testen in Monza. Ik zei gelijk ja.” Beitske heeft al ervaring in de LMP2 waar ze twee jaar geleden uitkwam voor het Richard Mille team en kijkt ernaar uit om met de LMP3 om op Assen uit te komen. “Het is een snel en flowing circuit, maar Assen is ook het circuit waar ik mijn eerste autosportmeters heb gemaakt en diezelfde dag in de SuperCarChallenge won.” Een circuit wat Beitske goed ligt en waar het doel is om het podium te halen.

Het verschil tussen LMP3 en LMP2 is dat de snelheid lager ligt, de auto wat kleiner is en dat de stoel rechts zit. Iets waar Beitske nog geen ervaring mee heeft. “Ik ben links of het midden gewend, maar bij de eerste bocht denk je huh en dan denk je oh dat voelt wel oké", aldus de altijd nuchtere Friezin.

Het BHK Motorsport team heeft in de zomerperiode niet stil gezeten. Zij hebben de keuze gemaakt om van een Ligier naar een Duqueine over te stappen. Dat betekent dat het niet alleen voor Beitske een volledig nieuwe auto is, maar ook voor teamgenoot Elia Sperandio. “Hij is vrij klein dus dat wordt nog een mooie uitdaging voor de stoelenbouwer om een stoel te maken.”

Teameigenaar Francesco Dracone, die zelf deelneemt in de LMP2, is zeer content met de toevoeging van Beitske aan zijn team. “I’m very happy to have Beitske on board in the Protype Cup. I raced against miss B in the ELMS in LMP2 and she proved to be fast and consistent in sports car racing. The fact she’s 40 minutes away from Assen is a plus as well. She’s definitely one of the fastest girls in the world.” Aan het vertrouwen van de teameigenaar in de rijvaardigheidskills van Beitske zal het niet liggen tijdens het weekend in Assen.

Het weekendprogramma:
Vrijdag 1-9: vrije training 1 en 2
Zaterdag 2-9: kwalificatie 1 en race 1
Zondag 3-9: kwalificatie 2 en race 2

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS