Autosport Internationaal Toerwagens • Autosport INT Diversen

BCMC Group en Aston Martin team Walkenhorst Motorsport gaan een samenwerking aan voor GT-seizoen 2024

Uitgegeven door Peter Vader • 3 april 2024 09:01

Met de BCMC Group verwelkomt Walkenhorst Motorsport een nieuwe sterke partner voor het seizoen 2024. De automakelaar uit Oelsnitz in de regio Vogtland (D) zal komend raceseizoen prominent aanwezig zijn op de Aston Martin van Walkenhorst Motorsport. De eerste gesprekken tussen de BCMC Group en de twee directeuren van Walkenhorst Motorsport, Niclas Königbauer en Jörg Breuer, begonnen twee jaar geleden. Op dat moment was er een project gepland voor het seizoen 2023 in de DTM Trophy, maar dit kwam niet tot stand door de verkoop van de DTM en het stopzetten van de raceserie. "We hebben elkaar nooit uit het oog verloren", zegt Sebastian Genßler, Managing Partner van de BCMC Group. "We hebben altijd vriendschappelijk contact gehad en hebben voortdurend ideeën uitgewisseld over de promotie van jonge talenten in de autosport."

Aston_Martin_BMC_Group_Walkenhorst Motorsport Foto 2

In januari werd eindelijk de eerste steen gelegd voor de samenwerking en het partnerschap. Het idee: de winnaars van vorig jaar van de ADAC GT4 Germany, de Duitse kampioen Mike David Ortmann en runner-up Denis Bulatov samenbrengen in de ADAC GT Masters. Dit doel is bereikt en de twee coureurs zullen rijden in een gloednieuwe Aston Martin Vantage GT3 in de exclusieve zwart-gouden BCMC-kleurstelling. BCMC en Walkenhorst richten zich daarom op de promotie van jonge coureurs om zo goed mogelijk de verdere weg in hun carrière te kunnen openen.

Naast het programma in de ADAC GT Masters zal het BCMC-design te zien zijn in de Fanatec GT World Challenge Europe powered by AWS Endurance Cup en in endurance races op de Nürburgring-Nordschleife op de flanken van hun Aston Martin Vantage GT3 met startnummer #34. In de Fanatec GT Europe komt de auto van David Pittard, Ross Gunn en Henrique Chaves in de zwarte kleurstelling aan de start. Op de Nürburgring-Nordschleife zullen Pittard, Christian Krognes, Kuba Giermaziak en Nicki Thiim de auto in BCMC-design besturen.

Aston_Martin_BMC_Group_Walkenhorst Motorsport Foto 1

BCMC Group biedt haar klanten onmiddellijk en zonder te wachten hun droomvoertuig aan. De automakelaar heeft op elk moment toegang tot meer dan 10.000 merkonafhankelijke voertuigen in het premiumsegment. Voor de klant wordt een speciaal financieringsaanbod aangepast aan de respectieve behoeften. De BCMC Group verzorgt het gehele proces, van het zoeken naar een voertuig tot het afleveren of ophalen van het droomvoertuig.

Voor de BCMC Group ligt de focus van de samenwerking met Walkenhorst Motorsport duidelijk op het gebied van marketing en de ondersteuning van de eigen gasten. Daartoe heeft het bedrijf geïnvesteerd voor het seizoen 2024 en brengt het zijn eigen hospitality-trailer naar het circuit - een evenementenlocatie van 60 m2 die het middelpunt zal zijn van toekomstige BCMC-evenementen.

"We zijn erg blij om de BCMC Group te verwelkomen als een nieuwe partner die ook zeer gepassioneerd is door autosport", zegt Niclas Königbauer, Managing Director van Walkenhorst Motorsport. "Met hun eigen GT4-team heeft BCMC ook hun eigen ervaring in de racerij kunnen opdoen, waardoor we samen veel kunnen bereiken. Onze Aston Martin in het ontwerp van de BCMC Group zal zeker voor opschudding zorgen in elk van onze raceseries!"Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS