Autosport Internationaal Toerwagens • Autosport INT Diversen

Audi kwalificatiefeestje op Zandvoort: Feller pakt cruciale pole terwijl Audi ook domineert in Gold en Silver Cup

Uitgegeven door Peter Vader • 14 oktober 2023 10:20

Ricardo Feller scoorde vanmorgen een cruciale pole position voor de Sprint Cup-race van de Fanatec GT World Challenge Europe op Zandvoort en pakte daarmee een bonuspunt dat het gat aan de top van het klassement verkleint. De #40 Tresor Orange1 Audi zette een 1m32.290s neer met nog geen twee minuten op de klok, waarmee hij de indrukwekkende Laurin Heinrich (#44 CLRT Porsche) van de P1 verdreef. De timing van Feller bleek perfect, want even later wapperde er een rode vlag, waardoor niemand zijn poging kon verbeteren. Naast het voordeel van de positie op het circuit, zijn hij en teamgenoot Mattia Drudi tot op 6,5 punten verwijderd van kampioenschapsleiders Raffaele Marciello en Timur Boguslavskiy (#88 Akkodis ASP Mercedes-AMG). Marciello kwalificeerde zich als derde, 0.449s achter Feller.

Fanatec GT World Challenge Europe Circuit Zandvoort kwalificatie 1


Andrea Caldarelli start als vierde in de #60 VSR Lamborghini, gevolgd door kampioenskandidaat Dries Vanthoor in de #32 Team WRT BMW. De Belg was ��n van degenen die zich waarschijnlijk aan het eind zouden verbeteren, maar die kansen werden tenietgedaan door de rode vlag.

Het bleek een perfecte Audi-sessie te zijn, aangezien het merk uit Ingolstadt ook de polepositie veiligstelde in de Gold- en Silver-klassen. Alex Aka plaatste zijn #99 Tresor Attempto Racing-machine aan de kop van het Silver Cup-pakket en kwalificeerde zich als 10e overall en met zes plaatsen voorsprong op zijn naaste rivaal in het kampioenschap.

Fanatec GT World Challenge Europe Circuit Zandvoort kwalificatie 2


Gilles Magnus ging aan de leiding bij Gold Cup-rijders met zijn 13e plaats algemeen. De #21 Comtoyou Racing-deelnemer is een outsider in het kampioenschap, maar zal worden gesteund door het feit dat puntenleiders Aur�lien Panis en Alberto Di Folco (#9 Boutsen VDS Audi) slechts de 21e plaats in het algemeen klassement konden behalen.

De cruciale rode vlag werd veroorzaakt doordat Paul Meijer ronddraaide en de #18 GSM AB1 Lamborghini zwaar crashte. De Nederlander kon weglopen van het ongeval, maar zijn team staat nu voor een drukke ochtend om de auto klaar te maken voor de actie van vanmiddag. De voorlaatste race van het Sprint Cup-seizoen 2023 wordt live gestreamd op het GT World YouTube-kanaal, waarbij de groene vlag om 14:00 uur CEST zal worden gezwaaid.

Fanatec GT World Challenge Europe Circuit Zandvoort kwalificatie 3
Fanatec GT Europe-seizoen 2023 Zandvoort event poster

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS