Formule 1

Anja van Loon was 250 kilometer lang de snelste truck tot de laatste duinen: "Het is wel balen natuurlijk"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 28 april 2023 03:02

Ongeveer 250 kilometer lang is Anja van Loon de snelste truck tijdens de vijfde dag van de Morocco Desert Challenge. De laatste duinen zorgen er echter voor dat de Iveco Powerstar omvalt en het duurt even voordat ze hulp krijgen van een collega. Daardoor verliest Anja iets meer dan twee uur, maar ze laat absoluut zien dat ze mee kan met de trucktoppers.

iveco Powerstar Anja van Loon


“Dit was echt vet,” zegt Anja. “We reden gewoon lekker en het ging goed. Tot die laatste duinen hebben we niks meegemaakt, dus het is zo jammer dat het daar even misging. Het hoort bij het leerproces, maar het is wel balen natuurlijk. Morgen gaan we het nog een keertje proberen.”

Erik van Loon is ook enorm trots op de prestaties van zijn vrouw. “Ze doet het echt heel goed. Ik geniet hier echt van om te zien. Ze is hier om te leren en in dat proces horen dit soort dingen. Het is dan ook goed dat ze het nu meemaakt, maar de snelheid is echt goed. Eigenlijk rijdt ze continu in de top drie en deze rally is echt niet makkelijk. Hopelijk geeft ze zichzelf morgen een mooi verjaardagscadeau.”

De zesde etappe is een lus rond M’Hamid. De proef van 343 kilometer begint met hele snelle en uitdagende pistes. Daarna volgen ongeveer 25 kilometer lang de duinen van Erg Chegaga en dat wordt opgevolgd door pistes bij het meer vaan Iriqui. Naar de finish blijft de proef uitdagend en divers.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS