Dakar

Anja van Loon kent droomdebuut in Dakar: “Dit had ik niet durven dromen"

Uitgegeven door Deni Volkers • 17 januari 2023 05:03

Debuteren in de Dakar Rally is nooit gemakkelijk, maar Anja van Loon liet deze editie zien dat een debuut heel erg goed kan gaan. Samen met de ervaren Dmytro Tsyro finishte ze als 14e in het T3-klassement. Gedurende de rally bleef Van Loon haar eigen tempo rijden en bleef ze uit de problemen. Daarnaast was ze ook de snelste van de familie en krijgen de plannen voor Dakar 2024 meer vorm.

Anja van Loon Dakar Rally

“Dit is zo vet!” blikte Anja van Loon terug. “Dit had ik niet durven dromen. Mijn doel was om te finishen en ik zou het mooi vinden om in de top 25 te komen. Dmytro en ik worden gewoon 14e! De Can-Am heeft heel de rally niets meegemaakt, daar ben ik South Racing heel dankbaar voor. Ook wil ik Dmytro bedanken, dankzij hem staan we hier en zijn ervaring was echt goud waard. Natuurlijk wil ik alle sponsoren bedanken voor hun steun en de fans voor alle leuke berichten. Maar mijn grootste dank gaat uit naar mijn man, Erik. Zijn steun is zo belangrijk, hij heeft me er echt doorheen gesleept en me zo goed geholpen. Dankjewel schat.”

Anja is ook de snelste van de familie. “Dat is wel leuk! De rest van de familie heeft wel wat meegemaakt en wij gelukkig niet, maar dit gaan ze nog wel even horen. Erik moest na de 7e etappe helaas opgeven, maar in het klassement zit ik ongeveer een uur voor mijn broers. De familiecompetitie heb ik gewonnen dit jaar!”

Maandagavond kwamen de rally-equipes terug vanuit de Dakar Rally. Veel familie en fans waren op het vliegveld Eindhoven Airport om de teams te verwelkomen. Ook RaceXpress was erbij en had een interview met de kersverse Dakar-winnaar bij de vrachtauto's Janus van Kasteren:Meer Footage van de Dakar 2023

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS